Головна Новини Ігор Гуда: “Під час Великого посту ми маємо згадати, що допомога ближньому...

Ігор Гуда: “Під час Великого посту ми маємо згадати, що допомога ближньому — одне з найважливіших завдань християн”

Під час Великого посту ми маємо згадати, що одним з найважливіших завдань християн є допомога ближньому, вважає тернопільський підприємець, фундатор благодійного фонду «Твори добро» Ігор Гуда. Добрі вчинки не повинні бути якоюсь одноразовою акцією, це має бути стилем життя кожного християнина.

Синод Української греко-католицької церкви проголосив 2017-ий рік Роком соціального служіння.

“Господь заповідає нам виходити назустріч тим, хто відчуває потребу в нашій допомозі”, — йдеться у Посланні ієрархів церкви. Філософія соціального служіння передбачає допомогу саме тим людям, які її потребують. Церква також просить не забувати людей, які не є бідними за своїм статусом, але у них трапились якісь тимчасові труднощі, — втрата здоров’я, вимушена міграція тощо.

Ігор Гуда вважає, що соціальне служіння, це, перш за все, завдання підприємців, адже вони завжди приходили на допомогу в складні часи. Меценат показує приклад соціально відповідального бізнесу. Лише за 2016 рік силами підприємства «Креатор-Буд», яке очолює Ігор Гуда, була проведена повна реконструкція площі Героїв Євромайдану, надавалась допомога геріатричним відділенням, спортивним школам, родинам бійців АТО. Уже понад рік мешканці краю користуються коштовним ендоскопічним обладнанням, яке для Тернопільського онкодиспансеру передав Ігор Гуда. А на початку цього року Ігор Гуда встиг виконати соціальну та духовну місію: перед Великим постом він разом з дружиною, з благословення папи Франциска та Митрополита Василія Семенюка, привіз з Ватикану на Тернопільщину Нерукотворний образ Христа, який згуртував біля себе сотні тисяч християн з всієї країни.

Про власні добрі справи, більшість з яких громадськості невідома, Ігор Гуда говорить неохоче. Він каже, що дякує Богу за те, що має можливість підтримувати інших.

— На мене справили велике враження дороговкази нашого праведного Митрополита Андрея Шептицького, — зазначає Ігор Гуда. — З благословіння митрополита серед українців поширилася допомогова філософія. В окупаційні часи українці вижили завдяки взаємодопомозі та вірі. Нині наш народ також переживає нелегкі часи. На Сході країни триває війна з російськими окупантами. Наш спільний обов’язок — опіка над родинами героїв, які захищають Україну зі зброєю в руках. У країні також з’явилося багато вимушених переселенців, які потребують підтримки. Чимало громадян відчувають матеріальні труднощі через зростання цін і тарифів. Тому активна частина суспільства, тобто ті, хто має змогу заробляти, повинні чинити так, щоб допомогти людям подолати скруту.”

Ігор Гуда закликав підприємців та всіх небайдужих оглянутись навколо, помітити тих, кому конче потрібна допомога, добре слово, підтримка.

— Дуже часто під час Великого посту ми зосереджуємось на підготовці до Великодня, турбуємось про власну оселю, стараємось обмежувати себе у їжі. Але дуже важливо не забувати про духовний аспект. Важливо очистити свої помисли, спрямувати енергію в конструктивне русло і подати руку допомоги тим, хто перебуває у скруті, — додав Ігор Гуда.