Головна Новини Ігор Гуда: “Площа Героїв Євромайдану — не просто нова відпочинкова зона, це...

Ігор Гуда: “Площа Героїв Євромайдану — не просто нова відпочинкова зона, це символ вдячності Героям”

У Тернополі встановили пам’ятник Героям Небесної Сотні на оновленій площі Героїв Євромайдану. Пам’ятник символічно відкрили на свято Покрови 14 жовтня. Відтак у Тернополі нарешті з’явилося місце слави та шани усім сучасним борцям за Україну. Оновити площу вдалось спільними зусиллями мерії міста, громади та небайдужих підприємців. Так, площу за власний кошт оновив директор компанії «Креатор-Буд», Ігор Гуда. Пам’ятник мав бути споруджений спільними коштами тернополян, втім зібраної суми не вистачило на пам’ятник і витрати на пам’ятник взяла на себе взяла мерія Тернополя.

 Ігор Гуда зазначає, що «Креатор-Буд» мав за честь працювати над оновленням площі.

— Площа «Героїв Євромайдану», — не просто нова відпочинкова зона, це подяка всім нашим Героям, які пожертвували найціннішим — власним життям. Це подяка тим, хто, не замислюючись, кинувся на Майдан проти злочинного режиму, тим, хто покинув сім’ї і пішов боронити Україну на Сході. Також це символ вдячності усім патріотам та волонтерам, які, не покладаючи рук, продовжують працювати і робити все для того, щоб Україна була вільною і сильною, — сказав Ігор Гуда.

На думку Ігоря Гуди символічно, що пам’ятник на оновленій площі відкрили на свято Покрови, адже усі герої, патріоти та українці шукали заступництва у Матері Божої. Діва Марія вважалась заступницею козаків, саме 14 жовтня відзначається день українського козацтва. Також вважається, що на Покрову у 1942 році створили Українську повстанську армію.

— Святий Омофор Богородиці і нині є над всією Україною. Недаремно наші предки шукали заступництва у Матері Божої і вона не раз їх рятувала. Українці знають чимало випадків, коли ставались дива і Свята Заступниця брала людей під своє крило. Особливою пошаною користувалась Матір Божа у запорізьких козаків, які були переконані, що саме її заступництво допомагає їм. Недаремно радянська влада, усі, хто посягав на територію України, так боялись нашої Віри, боялись Бога. Цей страх був настільки сильним, що в першу чергу знищували церкви, нав’язували атеїзм, — говорить Ігор Гуда.

Ігор Гуда додає, що святий обов’язок кожного українця, кожного тернополянина, шанувати пам’ять про тих героїв, які віддали життя за наш мир та спокій, а також шанувати тих, хто пройшов війну та повернувся до мирного життя, або й досі перебуває на Сході.

— Захисники потребують нашої підтримки: доброго слова, подяки, допомоги з роботою, медичним обслуговуванням та багато іншого. І соціально відповідальні підприємці повинні пам’ятати про це в першу чергу, — вважає Ігор Гуда.

 Символічним є те, що працівники “Креатор-Буду”, які будували фортифікаційні укриття для наших бійців на Сході, виконували роботи на площі “Героїв Євромайдану».