Головна Новини Ігор Гуда: Зарваниця — особливе місце, де тисячі людей відчувають себе одною...

Ігор Гуда: Зарваниця — особливе місце, де тисячі людей відчувають себе одною християнською родиною

Завершилась загальнонаціональна проща у Зарваниці. Десятки тисяч людей з України, а також всього світу, відвідали Марійський духовний центр на Тернопільщині. Проща у Зарваниці — одна з найяскравіших християнських подій України. Цьогоріч, попри прохолодну та дощову погоду, тисячі паломників вирушили пішки, дорогою молячись за Україну та своїх рідних, а також дякуючи Богу за всі благословення.
Зарваниця — особливе місце, переконаний генеральний директор компанії «Креатор-Буд», засновник благодійного фонду «Твори добро» Ігор Гуда. Він вважає, що для того, аби досягнути успіху, людина має бути духовно багатою.
— У всіх в житті є складні моменти, часом справи йдуть не так, як нам хочеться. Але інколи треба забувати про буденні речі та усвідомлювати, що є щось більше, важливіше. Я впевнений, що кожен з нас має за що подякувати Богу, Проща в Зарваниці — гарна нагода зробити це всією сім’єю, — говорить Ігор Гуда.
Цього року прощу, окрім іншого, присвятили 150-річчю коронації Зарваницької Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Коронував ікону папа Пій IX. Ігор Гуда мав можливість разом з дружиною Наталею та делегацією з Тернопільщини перебувати у Захристі Папи та бачити серед інших надбань церкви унікальний фелон Папи Пія  IX. Нагадаємо, за підтримки фонду «Твори добро» Ігоря Гуди на Тернопільщину з Ватикану в лютому цього року привозили Нерукотворний образ Христа. Ікона, на якій залишився прижиттєвий відбиток Христа, перебувала в Зарваниці та в Архикатедральному соборі Тернополя, там її відвідали понад двісті тисяч християн з України та сусідніх країн.
— Є особливі місця, неповторні моменти і справді унікальні речі. Мені було дуже приємно долучитися до перебування Нерукотворний образ Христа на Тернопільщині, це дуже почесна місія. Ми з дружиною ніколи не забудемо тієї атмосфери, яка панувала у Ватикані, а також тих днів, коли ікона перебувала в на нашій землі. Такі моменти і місця справді окрилюють. Щось подібне ми переживаємо і на прощі в Зарваниці, думаю, зі мною погодяться ті, хто хоч раз був на прощі. Це незабутнє відчуття, коли десятки тисяч людей збираються в одному місці для спільної молитви, — зазначає Ігор Гуда.