Головна Новини Ігор Гуда відвідав одиноких людей з домів престарлих та вручив їх солодкі...

Ігор Гуда відвідав одиноких людей з домів престарлих та вручив їх солодкі подарунки

Одиноких літніх людей, що мешкають у домах престарілих на Тернопільщині, відвідав громадський діяч, директор будівельної компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда. Він вручив солодкі подарунки та подякував за нелегку працю. Зокрема, пакунки від Ігоря Гуди отримали підопічні геріатричних відділень у селі Денисів Козівського району, Саранчуки, що на Бережанщині та Перепельники на Зборівщині. Також, нагадаємо, перед тим солодке свято організували у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті.
Ігор Гуда вирішив провідати стареньких до Дня захисту літніх людей. Він вважає, що цей день — добра нагода подякувати бабусям та дідусям за працю, потиснути натруджені руки, обійняти та потішити добрим словом. У геріатричних відділеннях відвідувачам втішились, адже до стареньких, які на схилі літ залишились зовсім одинокими, рідко приїжджають гості.
За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. В Україні кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. На Тернопільщині вони мешкають у геріатричних відділеннях, часто — у віддалених селах, куди важко дістатися.
— Ігор Гуда приїхав, щоби вручити вам солодощі, бо коли щось дарують, тоді легше на душі. Така увага гріє, — сказав підопічним завідувач Денисівського геріатричного відділення Володимир Чазов.
— Стан розвитку суспільства визначається тим, як ми ставимось до літніх людей, — каже Ігор Гуда. — Зараз, на схилі літ, старенькі потребують нашої уваги і опіки, а надто ті, хто через різні життєві обставини залишився самотнім. І хай як би добре про них дбали в геріатричних будинках, часто стареньким просто треба звичайне душевне тепло та щирі слова.
IMG_7782
Завідувачі геріатричних відділень на умови не жаліються, а намагаються знаходити спонсорів і, попри складну ситуацію, проводити ремонти, міняти комунікації та купувати нові речі. Ігор Гуда допомагатиме геріатричним відділенням і всіляко підтримуватиме стареньких.
У геріатричному будинку в Саранчуках на Бережанщині проживає  17 стареньких. Середній вік — 80 років. Усі вони втратили рідних людей. У відділенні Перепельників, що на Зборівщині, зараз перебуває 15 людей.
Усі старенькі щирі і по-дитячому наївні. Солодкі частунки приймають з вдячністю, гостей благословляють.  У домах престарілих  зазначають, що найважливіше — увага і дякують Ігорю Гуді за подарунки та вітання.