Головна Новини Ігор Вонс: Створення індустріальних парків передбачено стратегією розвитку Тернопільщини

Ігор Вонс: Створення індустріальних парків передбачено стратегією розвитку Тернопільщини

Індустріальні парки або як їх ще називають промислові парки — це територія, виділена для промислового розвитку міста. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвинутою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на навколишнє середовище. Безумовно майбутнє – за індустріальними парками та економічними зонами. Саме тому, можливість реалізації таких проектів на Тернопільщині керівництво області обговорило з іноземними делегаціями під час Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина INVEST-2017». Про це зазначив заступник голови, керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс під час ефіру у програмі «Позиція» на «Radio ROKS».

«Польська делегація зокрема та представники інших делегацій загалом перш за все цікавилися, чи підготовлені у нас такі майданчики. Тобто території, на яких будуть преференції з точки зору податкового законодавства, підприємства, з точки зору влаштування інфраструктури. Безумовно, для нас це завдання – пріоритетне. Ми дуже активно працюємо у цьому напрямі, особливо, що стосується пошуку земельної ділянки й облаштування такого майданчика навколо Тернополя», – зауважив Ігор Вонс.

При цьому він додав, що вже є конкретні напрацювання в регіонах області. Зокрема, дуже активно працюють Лановецька та Чортківська міські ради. Вони навіть встигли перейняти досвід в індустріальному парку в Вінниці. «Нині в Україні зареєстровано вже 18 індустріальних парків, є також проекти приватних індустріальних парків. Утім, що ж стосується Тернопільщини незважаючи на різні моменти, пов’язані із законодавством, земельними питаннями, визначальним усе ж залишається наявність трудового ресурсу. Сьогодні це також питання номер один і з боку інвесторів. Адже будь-який інвестор, який прийде до нашої області, буде конкурувати не лише в межах нашої області чи в межах України. Він конкуруватиме також з роботодавцями країн Євросоюзу. Власне, нам в області потрібні інвестори, тому що вони створять конкуренцію у сфері обслуговування, туризму, виробництва. А якщо буде конкуренція – будуть якісніші послуги. Відповідно буде потреба у кваліфікованих кадрах, а разом із тим ростиме заробітна плата і купівельна спроможність наших громадян. При цьому також буде збільшуватися наповнення бюджетів усіх рівнів. Власне, це все разом й дасть результат», – наголосив Ігор Вонс.