Головна Новини Ігора Таловова відпустили з-під домашнього арешту

Ігора Таловова відпустили з-під домашнього арешту

судКолегія суддів апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційну скаргу захисника підозрюваного Ігоря Т., який є одним із керівників відокремленого підрозділу юридичної особи – громадської організації “Всеукраїнський громадський підрозділ по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією”, повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

Ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду до 48-річного Ігоря Т. застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту цілодобово. Строк дії ухвали встановлено до 24 лютого 2015 р.

Органами досудового розслідування Ігор Т. підозрюється у незаконному позбавленні волі людини за ч.1 ст. 146 Кримінального кодексу України, переслідуванні журналіста за виконання професійних обов’язків за ч.2 ст.171 КК України та порушенні недоторканності приватного життя за ч.1 ст. 182 КК України.

Перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів встановила, що слідчий СВ Тернопільського міськвідділу УМВСУ, звертаючись до суду з клопотаням про застосування запобіжного заходу Ігорю Т. у виді домашнього арешту, не встановив фактичного місця проживання підозрюваного і не надав таких даних суду апеляційної інстанції.

У зв’язку з цим колегія суддів апеляційного суду відмовила у клопотанні слідчого СВ Тернопільського МВ УМВСУ в Тернопільській області про застосування до Ігоря Т. запобіжного заходу у виді домашнього арешту та обрала йому запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.