Головна Новини Івачівське водосховище несе небезпеку

Івачівське водосховище несе небезпеку

З метою своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу, повені і паводків в 2016-2017 роках працівники Тернопільського облводресурсів продовжують проводити планове обстеження водних об’єктів, гідротехнічних споруд на території області.
Зокрема, вчора, 28.11.2016 р. спеціалістами Тернопільського обласного управління водних ресурсів проведено візуальний огляд стану гідротехнічних споруд Горішньо-Івачівського водосховища. Біля вхідних отворів шлюзу та водоскидної споруди виявлено затори з плавунів, які перешкоджають повноцінному скиду води і можуть призвести до підтоплення місцевих домогосподарств та нанести значні матеріальні збитки. Облводресурсів звернулося до власника будівлі гідроелектростанції з надвірними спорудами, дамби з дорогою з твердим покриттям, шлюзів для невідкладного вжиття ним всіх необхідних заходів щодо очистки шлюзів від плавунів.
З метою попередження виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру під час пропуску повеневих та талих вод у зимово-весняний період 2017 року, питання щодо проведення робіт по розчистці  водосховища від плавунів для забезпечення безаварійного функціонування гідротехнічних споруд мікро-ГЕС в с. Івачів Горішній Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району буде розглянуто 1 грудня 2016 р. на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС при Тернопільській облдержадміністрації.