Головна Новини Іван Бабійчук гідно продовжує справу Валентина Хоптяна

Іван Бабійчук гідно продовжує справу Валентина Хоптяна

img_4892Огляд веслувального каналу в Тернополі здійснив виконувач обов’язків заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Бабійчук 24 лютого.

За словами заступника директора департаменту – начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віталія Тріля, уже цього літа на базі веслувального каналу планується проведення чемпіонату України з веслування на байдарках серед студентів.
«Окрім цього, у 2015-2018 роках планується проведення низки міжнародних та всеукраїнських змагань, а саме: чемпіонату Європи серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное, етапів Кубка світу з канополо, Чемпіонату Європи з веслування на драгонботах, чемпіонатів України з веслувальних видів спорту», – розповів Віталій Степанович.

За переконанням директора департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктора Мацикура, веслувальний канал може стати родзинкою Тернополя .
«Природа вже створила всі умови для проведення змагань з водних видів спорту, наше завдання – лише упорядкувати дану територію. Я переконаний, змагання не лише підвищать туристичну привабливість нашого краю, а й дозволять залучити додаткові кошти для розвитку міста та області».

Оглянувши територію, Іван Бабійчук зазначив, що першочерговим завданням зараз є вивчення питання власності земельної ділянки, котра знаходиться біля каналу, також він дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів підготувати план проведення реконструкції об’єкту.

Нагадаємо, що Валентин Хоптян на спільній нараді керівників міста та області заявив про початок будівництва наймасштабнішого зі всіх колись заявлених ним проектів. Поки ще ніхто не порахував хоч приблизну вартість всіх можливих робіт. Але це багатоетапний проект, який може включити в себе ціле спортивне містечко в районі Тернопільського ставу та веслувального каналу.