Головна Економіка Є надія, що тернополяни не платитимуть абонплату за газ

Є надія, що тернополяни не платитимуть абонплату за газ

Новина, що з першого квітня українці, окрім непосильних комунальних повинні сплачувати ще й абонплату за газ обурила всіх і кожного.

Та сьогодні з’явилась нова інформація. Мовляв, Національна комісія, яка регулює сферу енергетики та комунальних послуг, обіцяє призупинити дію свого рішення про запровадження абонплати за газ.    З урахуванням “соціальної значимості цього питання” регулятор планує обговорити його із Кабміном, “з метою захисту населення та непідвищення загального рахунку”.

Комісія планує розглянути це питання 10 квітня.   Раніше президент Петро Порошенко закликав уряд та НКРЕКП призупинити абонплату за газ. Проти абонплати також висловився прем’єр Володимир Гройсман, міністр енергетики Ігор Насалик, а також низка депутатів. Чиновники кажуть, що ціни на газ для деяких споживачів можуть зрости утричі, повідомляє Експрес.

Водночас у НКРЕКП нагадують, що рішення ухвалене у відповідності до закону “Про ринок газу”, який вимагає відокремлення постачання і транспортування газу, а також погоджено із МВФ.

Нагадаємо завтра, 5 квітня, Тернопільська обласна рада профспілок збирає під стінами Тернопільської обласної адміністрації пікет з вимогою відмінити абонплату за газ.