Головна Новини Єпископа-гульвісу виключили з числа єпископату УАПЦ

Єпископа-гульвісу виключили з числа єпископату УАПЦ

10 серпня 2017 р в приміщенні Патріархії УАПЦ відбулись чергові засідання Патріаршої Ради, Патріаршого Суду та Архієрейського Собору УАПЦ. Згідно рекомендацій Патріаршої Ради та Патріаршого Суду, за відчуження майна Тернопільської єпархії, Архиєпископа Мстислава ( Гука ) виведено за штат єпископату УАПЦ.

Архієрейський Собор розглянув протокол єпархіального собору Чернівецько-Хотинської єпархії від 28.07.2017 року. Заслухали керуючого Чернівецько-Хотинської єпархії архиєпископа Германа ( Семанчука ), який зобов’язався після оприлюднення рішення Архієрейського Собору УАПЦ щодо відчуження майна Тернопільської єпархії УАПЦ зібрати єпархіальний собор Чернівецько-Хотинської єпархії і відновити поминання на богослужіннях Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Макарія митрополита Київського і всієї України і оприлюднити рішення єпархіального собору Чернівецько-Хотинської єпархії в ЗМІ.

Крім того створена комісія по розслідуванні відчуженого майна Червоногородського замку та його повернення Тернопільській єпархії у складі : Архиєпископа Чернівецького і Хотинського Германа ( Семанчука ), єпископа Одеського і Чорноморського Тихона ( Петранюка ) , єпископа Херсонського і Миколаївського Бориса ( Харка ).

Заслухавши звернення від духовенства Тернопільської єпархії Архієрейський Собор вирішив згідно єпархіального статуту ( розділ10.0 пункт 10.2 – Вибір кандидатури єпархіального архієрея здійснюється на єпархіальному соборі з числа єпископів УАПЦ або священиків, гідних єпископського служіння ) із запропонованих кандидатів обрати правлячого архієрея Тернопільської єпархії.