Головна Новини Єврейська громада звинуватила магазин з Тернополя в антисемітизмі через рекламу в Instagram

Єврейська громада звинуватила магазин з Тернополя в антисемітизмі через рекламу в Instagram

У той час, як в 2019 році в Україні помітно знизився рівень антисемітизму, Об’єднана єврейська громада України звинуватила інтернет-магазин Nu Sho оригінальних принтів на одязі, офіс якого, згідно з інформацією на сайті, знаходиться Тернополі, в антисемітизмі через рекламної пропозиції в Instagram .
Про це йдеться в повідомленні на сайті Jewishnews, пише ukranews.com.

Так, в акаунті в Instagram магазин опублікував пропозицію нанести принт на різні види одягу з висловлюванням в формі питання “Холі шит ти шо ж * д”, Що при максимально культурному перекладі першої частини пропозиції на український означатиме “Лайно ти шо ж * д ? “.

“Об’єднана єврейська громада України заявляє про неприпустимість використання слова” ж * д “в рекламних публікаціях, оскільки в сучасній Україні слово” ж * д “має виключно негативну конотацію і вживається антисемітами для приниження єврейського народу, а в колах ненависників євреїв” ж * дами “називають жодних людей, підкріплюючи помилкові стереотипи про єврейський народ. Таким чином, подібна реклама є антисемітизмом, оскільки згідно з визначенням IHRA (Міжнародного Альянсу в пам’ять про Голокост), висловлюючи негативний восприят ие єврейського народу виражає ненависть по відношенню до нього, а згідно з визначенням Європейського форуму з антисемітизму відбувається висловлювання брехливих, нелюдських, брудних або стереотипних звинувачень “, – йдеться в зверненні.