Головна Новини Ялинкові прикраси з Тернополя тішать око в Німеччині, Швейцарії та Голандії

Ялинкові прикраси з Тернополя тішать око в Німеччині, Швейцарії та Голандії

У Тернополі діє фабрика ялинкових прикрас “Ірена Ко”, де створюють різнопланові новорічні іграшки – формові, кулі з декораціями, а також пейзажні. 

Власниця Ірена Бутитер займається іграшковим бізнесом 25 років, а фірмою “Ірена Ко” керує з 2000 року.

“Народження” ялинкової прикраси починається з цеху, де видувають форми. Для цього скляні трубки розплавляють над газовим пальником з температурою до 1000 градусів і розрізають на заготовки. А вже з них створюють форму, яка потрібна.

Далі майбутня прикраса проходить декоративну обробку – її осріблюють, залишають прозорою, або ж навпаки – надають їй кольору. Проте найцікавіший процес – оздоблення, коли вмілі руки художників перетворюють звичайну кулю на справжній витвір мистецтва.

Хоч і на перший погляд цей бізнес видається сезонним, насправді підприємство працює цілий рік без перерви. У вересні-жовтні тут завершують виконання всіх замовлень на святковий сезон і розпочинають готуватися до наступного року.

За словами пані Ірени, клієнтами фабрики є німці, голландці, швейцарці, а також мешканці з Арабських Еміратів. В Україні прикраси фабрики можна придбати у Тернополі та Львові.

Джерело goodnews