Головна Новини Як VIP-десант з Тернополя садив дерева під дощем (фото)

Як VIP-десант з Тернополя садив дерева під дощем (фото)

Минулої суботи на Тернопільщині відбулася масштабна посадка лісів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Зокрема, до садіння лісів зміг долучитися кожен, хто вболіває за долю зелених багатств нашого краю, адже акція проходила у кожному районі нашої області. Таким чином кожен зміг внести свою часточку у поліпшення загального стану довкілля нашого краю.

Так працівники обласної державної адміністрації на чолі з головою Степаном Барною та його заступниками – керівником апарату ТОДА Ігорем Вонсом та Олегом Валовим здійснили посадку лісу в Колиндянському лісництві ДП «Чортківське лісове господарство». До слова, до акції долучився і голова Чортківської райдержадміністрації Михайло Сташків. Садили найціннішу лісову породу – однорічні сіянці дуба звичайного.

«Посадка відбувається двічі у рік – навесні і восени, – говорить очільник області. – Якби кожен мешканець нашої області підтримав цю ініціативу, долучився до благородної справи й посадив бодай одне деревце, це стало б непоганим результатом для всієї області», – резюмує голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Загалом же за півтори години посадили більше 2,5 тисяч дубових сіянців на майже гектарній площі. Посадили б і більше, однак погодні умови трішки завадили.

«Власне, погода показала присутнім, в яких нелегких умовах доводиться працювати лісівникам, виконуючи різноманітні лісогосподарські заходи. Адже не дивлячись на погодні умови, роботу потрібно виконати, бо час – це найцінніше для лісівника. Крім того, ми перебуваємо на ділянці, що вийшла з-під головного користування. Тут нещодавно відбулася заготівля лісу. Таким чином, ми хочемо запевнити громадськість, що ми одразу ж відновлюємо ті лісові ділянки, де здійснювалися лісозаготівельні роботи. Слова рубка лісу і посадка – для нас синоніми», – запевняє начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Разом із тим, погода не завадила гарному настрою присутніх, бо незважаючи на те, що дощило, всі були впевнені в тому, що посаджені дубочки гарно приживуться. Тож покидали щойно посаджену ділянку лісокультурами дуба звичайного з відчуттям виконаного обов’язку та з упевненістю, що ще не раз братимуть участь у подібних акціях з примноження лісів Тернопілля.

Довідка. Посадка лісів відбувалася на території всіх підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства. Так, у ДП «Бережанське лісомисливське господарство» посадку здійснювали у Бережанському (1,4 га) і Підгаєцькому (1,2 га) лісництвах; у ДП Тернопільське лісове господарство» – у Микулинецькому (2,8 га), Буданівському (1,2 га) та Збаразькому (2 га) лісництвах, у ДП «Кременецьке лісове господарство» – Лановецькому (2 га) та Суразькому (0,6 га) лісництвах. Участь у посадці взяли керівники та апарат райдержадміністрацій та районних рад.

Крім того, сьогодні відбувається посадка на площі 1,6 га за участю Зборівської райдержадміністрації у Залозецькому лісництві Тернопільського лісгоспу, а 25 жовтня до посадки лісів долучаться працівники й керівництво Бучацької РДА у Бучацькому лісництві Бучацького лісгоспу.

2952 img_1880 img_1896 img_1886