Головна Новини Як «Щепановський в спідниці» хоче заставити тернопільських забудовників йти на поклін

Як «Щепановський в спідниці» хоче заставити тернопільських забудовників йти на поклін

Останнім часом в файному місті Тернополі активізувались депутати. Доходить вже навіть до того, що місцева господарка почала їх цікавити більше ніж «партєйні інтереси» і сформовані «кааліції». Ще не відшуміли емоції довкола протернопільської більшості, яку вже встигли охрестити «ширпотребом», як маємо нову ініціативу!

 

На цей раз депутат міської ради Наталя Паньків виступила з пропозицією і проектом рішення «Про обов’язкову умову укладення договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Тернополя».

 

Суть нововведення пояснила сама ініціаторка: «з метою максимальної прозорості та об’єктивності зобов’язати уповноважених та відповідальних осіб міськради при укладенні договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Тернополя погоджувати їх із постійною депутатською комісією міської ради з питань містобудування».

 

За словами Наталі Паньків, будь-яке капітальне будівництво/реконструкція у місті передбачає обов’язкову сплату певного «податку» (пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста), який становить 6% від загальної кошторисної вартості для нежитлових будівель і споруд і 4% — для житлових будинків. Здавалось би, усе просто та справедливо. Однак, насправді, недобросовісні забудовники можуть зловживати, занижуючи саму кошторисну вартість, тобто применшувати реальну суму вартості будівництва, від якої буде нараховуватись відсоткова сума до сплати в загальну міську казну.

 

Тут Наталя Паньків чомусь нічого не згадала про Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» і статтю під номером 40 «Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту»…

 

В цій прекрасній ініціативі є кілька суттєвих моментів. Наталя Паньків пропонує погоджувати все з постійною депутатською комісією міськоі ради з питань містобудування. Але ж головою цієї комісії є сама Наталя Паньків!

 

Звичайно, сам факт такої ініціативи не є настільки підозрілим. Проте, в цій ситуації варто згадати, про не таке далеке бізнесове минуле депутата Наталі Паньків. А якщо конкретніше, то про їїспівпрацю з скандальною фірмою забудовником «Набережний квартал».  Тернополяни ще пам’ятають приїзд львівських «тітушок» і пікети під міською радою, які, кажуть, організувала нинішня ініціаторка.

 

Більше того, Наталія Паньків стала представником у західній Україні фірми-забудовника «Набережний квартал». Свою нову посаду вона публічно засвідчила під час корпоративних вечірок.

 

 

1473174198--lyudi--паньків4

А її чоловік Віктор Паньків — отримав тепле місце у цій фірмі і навіть публічно представляв «Набережний квартал» у Житомирі.

 

1473174198--lyudi--паньків5

 

Тобто, на сьогоднішній день Наталя Паньків поставила собі за мету прибрати до рук вирішення будівельних питань в Тернополі через встановлення оціночної вартості… Логічним було б тепер запитати про встановлення оціночної вартості для «Набережного кварталу»! Про це, як то кажуть, історія мовчить…

 

Те, що Наталя Паньків «відома» бізнесвумен — не викликає сумнівів. Виявляється,  що вона відома, як  організатор та керівник  шахрайської піраміди під назвою «Адвокард» в Тернополі, коли з довірливих громадян брали по 1600 доларів в рік за надання так званих  цілодобових, нікому не потрібних, «юридичних консультацій».  Сама компанія «Адвокард» зареєстрована в Росії і займається оптовою торгівлею, нічого спільного не маючи з наданням юридичних послуг, які так гарно «втюхувала»  пані Паньків наївним тернополянам.

 

«Особисто я знаю близько десятка своїх знайомих, які попалися на гачок цієї піраміди та втратили чималі гроші «завдячуючи» пані депутату. Та найгірше, що наші  кошти знову ж таки йдуть в Росію і використовуються проти нашої держави. Тому, якщо  провести паралелі між цими подіями, то напрошується висновок:  краще  цю жінку обійти десятою дорогою, – пише Курінський Юрій Петрович у відкритому листі до видання «Часопис».

 

А ще варто згадати, коли в час російської агресії пані Наталя не минула нагоди прорекламувати фруктовий сік в столиці держави-агресора. В той час, коли українці переживали річницю подій на Майдані і вшановували пам’ять героїв Небесної Сотні, коли в Україні хлопці мерзли в окопах і вмирали за свою землю, деякі “патріоти” ніяк не змогли пропустити таку нагоду ще разок “потусити” на просторах “матушки Расєї”.

 

Звичайно, з часом все трішки втрачає свою гостроту і нагальність, але такі раптові прояви активності мають насторожувати. Скільки часу не було чути про роботу Наталі Паньків в сесійній залі, а зараз ось така неординарна ініціатива. І це якраз насторожує.

 

Адже коли Наталя Паньків зробила сенсацію з побиттям загальнонаціональною, то причина крилась в сімейних проблемах і банкрутстві.  Тернопільський міськрайонний суд тоді прийняв рішення стягнути з Віктора Паньківа (чоловік пані Наталії) більше 1 300 000 гривен на користь банку «Приват» за несплату кредиту. Через те, що родина Паньків відмовлялася платити за кредитом, була відкрита справа проти Віктора Паньківа.

 

Звичайно, що всі ці справи з банкрутствами і «Набережним кварталом» депутат Наталя Паньків вже пережила і тепер, судячи з нової ініціативи, почуває себе досить впевнено і пробує поправити справи доступними, наразі, способами…

 

Як там казав дід Панас?

Олег Жак, Бізнес компаньйон