Головна Новини Як транспорт в’їжджатиме у Тернопіль (схема)

Як транспорт в’їжджатиме у Тернопіль (схема)

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у 2017 приступає до перебудови транспортної розв’язки на Північному в’їзді у Тернопіль. Наразі він має вигляд Т-подібного перехрестя. Через нього проходить потік і міського, і транзитного транспорту, адже на в’їзді перетинаються міжнародна дорога М-19//Е-85 і об’їзна Тернополя Р-43. Непродумана схема руху перехрестям вже багато років завдає незручності водіям та є місцем концентрації ТДП.

З Т-подібного перехрестя Служба автомобільних доріг області збирається зробити «кільце». У планах дорожників також облаштування виїзду на вулицю Василя Симоненка. Втім, щодо останнього потрібна також участь міської влади Тернополя.

Нова розв’язка, розроблена спеціалістами Проектного відділу Служби автомобільних доріг області виглядатиме так:

Дорожники підрахували, роботи коштуватимуть близько 15 мільйонів гривень. До втілення амбітного задуму Служба приступить з настанням сприятливої для будівництва погоди. Обіцяють, рух транспорту не перекриватимуть, лише обмежуватимуть, адже через досі не полагоджений Гаївський міст, увесь транзитний транспорт через розв’язку виїжджає на обхід Тернополя.