Головна Новини Як тернопільські атовці стають підприємцями

Як тернопільські атовці стають підприємцями

Із березня 2015 року до центрів зайнятості Тернопільщини за сприянням у пошуку роботи звернулося понад 1920 демобілізованих учасників АТО. За цей період (станом на 12.04.2017) 491 особу працевлаштовано, з них 65 отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності, 154 проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Зокрема, цьогоріч демобілізовані військові здобували професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, кухаря,  електрогазозварника; стажувалися на взуттьовика з ремонту взуття, автослюсаря, менеджера зі збуту, бухгалтера, слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування, верстатника деревообробних верстатів, охоронника, водія, товарознавця, покрівельника сталевих покрівель тощо.

Більше половини безробітних з числа колишніх атовців мають професійно-технічну, 24% – вищу і 23% – середню освіту. За віком переважають особи, яким 35-44 роки.

«Протягом січня-березня 2017 року, – зазначив директор ОЦЗ, – вдалося працевлаштувати 73-ох демобілізованих військових, які брали участь в антитерористичній операції. Майже третині надано місця праці у сільському, лісовому та рибному господарстві, 18-ти відсоткам – в гуртовій та роздрібній торгівлі, 14% – у галузі переробної промисловості. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 22 особи цієї категорії громадян. Стільки ж цьогоріч було знято з обліку в центрах зайнятості області у зв’язку із укладенням контрактів на військову службу. До слова, торік такі контракти підписали 111 безробітних з числа демобілізованих військових».