Головна Новини Як Тернопільгаз дурить споживачів

Як Тернопільгаз дурить споживачів

газ

Тернопільське відділення Антимонопольного комітету рекомендувало ПАТ «Тернопільгаз» дотримуватись термінів та порядку проведення періодичної повірки лічильників газу, як це передбачено нормативно-правовими актами.

Процедуру подання засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ, і воду), що є власністю фізичних осіб, на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) визначає Порядок подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 №474 (набрав чинності з 01.01.2016. Згідно пункту 6 цього Порядку періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок виконавців.

Слід зазначити, що витрати, пов’язані із додатковими роботами з повірки побутових лічильників газу, включені до тарифу на транспортування природного газу.

Не проведення повірки лічильників газу ущемляє інтереси споживачів, оскільки при оплаті за спожитий природний газ ними оплачується вартість проведення повірки лічильників газу,  тобто  вони оплачують за послуги, які  їм не надаються.