Головна Новини Як тернополянин Вадим Явич 9 місяців жив в різних країнах Азії

Як тернополянин Вадим Явич 9 місяців жив в різних країнах Азії

Всі, хто небайдужий до Азії, мали вчора чудову нагоду почути захоплюючу розповідь про цю частину світу. Адже в кавярні-кондитерській КолЄжанка тернопільський мандрівник Вадим Явич поділився враженнями після своєї тривалої мандрівки дев’ятьма країнами цього регіону. Маршрут мандрівника пролягав через такі країни: Непал – Індія – Шрі-Ланка – Камбоджа – В’єтнам – Лаос – Тайланд.

Ідея проїхатися країнами Азії виникла в нього під час подорожі Європою, в спілкуванні з іншим туристом. Так все й почалося. Поїздка розпочалась в жовтні минулого року і тривала 9 місяців. Аж поки Вадим одного дня не відчув, що досить – хочеться повернутися і осісти.

В першій країні, куди прибув мандрівник, Непалі, сталося дещо непередбачуване.. Вадим збирався піднятися до базового табору Евересту. І майже зробив це. Залишалося зовсім трохи, але потрібно було повернутися назад, через стан здоров’я. Справді, інколи слід включити раціо і відступити назад, аніж бути тим, кого потім будуть оплакувати…

Далі була омріяна багатьма Індія. Там багато цікавих архітектурних об’єктів. А корови в цій країні справді є священними тваринами, каже Вадим Явич. Корови там просто скрізь. Індія дуже різноманітна і контрастна. Є багато позитиву, але, на жаль, і негативу теж вистачає…

Поділився своїми враженнями Вадим про різноманітність культур і звичаїв в різних частинах Азії. В одних країнах там звичаї досить строгі, на відміну від інших. Наприклад, в Індії і Шри-Ланці не можна парам виявляти свої почуття на людях, все дуже стримано.

Камбоджа – дуже бідна країна. Мандрівник помітив, також, що там дуже багато дітей. У В’єтнамі йому сподобався ринок на човнах.

«Після п’яти місяців подорожі, у В’єтнамі, хлопець з ПАР запропонував мені пожити в нього вдома, – веде розповідь Вадим. – Я нарешті відчув затишок дому. В хостелах такого не було. І це дуже стомлювало…»

Після В’єтнаму був Лаос з мальовничою природою. Потім  – Тайланд, де наш розповідач вирішив залишитись на якийсь час. Зняв кімнату. Тайланд, на думку Вадима, дуже розвинутий в порівнянні з іншими країнами в цій мандрівці. Прожив в Тайланді 2 місяці і відчув, що нарешті хоче вже поїхати додому….

На запитання слухачів про поради, сказав, що каучсерфінгом не користувався. Там це не так розвинуто як у Європі. Сказав, що в мандрівках слід бути обережним з їжею, також треба добре дивитись за своїми речами.

«Планувати потрібно, але не сильно і не багато.. Адже в житті буває так, що інколи потрібно слідувати за потоком, відповідно до обставин, – розповідає Вадим. – Чітке планування – це прерогатива європейців. А жителям Азії це не зовсім притаманно. І я з ними згідний.»

Від поїздки Вадим Явич отримав урок прийняття – прийняття того, що стається і прийняття себе такого, яким є. В своїх мандрівках він бачив чимало людей, які мандрують, тому що втікають від себе і свого життя…

 

Репортер Галина Жук, tmcinfo.com.ua

Фото автора