Головна Новини Як святкувала День Незалежності Великогаївська громада (Фоторепортаж)

Як святкувала День Незалежності Великогаївська громада (Фоторепортаж)

Цьогоріч жителі та гості Великогаївської громади зібрались 24 серпня на стадіоні села Товстолуг, щоб провести величне дійство, яке символічно назвали «Україна – це МИ!!!»

Вже о 12 годині на стадіоні було людно. Спершу учасники та гості свята зібралися на урочисті обжинки, під час яких демонстрували виставку сучасної сільгосптехніки. Голова Тернопільської районної адміністрації Олександр Похилий та голова громади Олег Кохман нагороджували грамотами і преміями кращих працівників.

«Дорогі жителі громади, шановні працівники, ви важко працювали на благо нашого краю, сумлінно збирали урожай, недосипали. Хочу привітати усіх вас із вдалим завершенням жнив, із Днем Незалежності країни. Дозвольте кожному з вас висловити щиру вдячність, потиснути натруджені руки. Ви робите велику справу!» – сказав Олег Кохман.

На свято у Товстолуг завітали і народні депутати України Тарас Юрик і Роман Заставний. Вони були щиро подивовані згуртованістю, запалом людей і зізналися, що дуже раді, що таке величне свято, як День Незалежності вони відзначають саме у Великогаївській громаді.

Отець-декан Василь Брегін, настоятелі церков о. Володимир,  о. Василь, о. Роман, о. Олег, о. Микола, о. Анатолій, о. Ігор, о. Михайло провели молебень за мир і спокій в Україні.

Звісно, у такий день не могли забути про воїнів, завдяки яким ми маємо можливість жити під мирним небом, усміхатися, працювати. Голова громади Олег Кохман завжди докладає максимум зусиль, щоб військовослужбовцям, а їх у громаді 41, жилося добре, допомагає вирішити їх труднощі, проблеми. І цього разу кожного з них він привітав, вручив грамоти, подарунки та висловив щиру подяку. Їм аплодували усі присутні, гукали «Слава Україні!», дякували цим мужнім воякам за героїзм.

Свято продовжувалось. Кожне село громади запрошувало до себе у намет, де вправні господині та господарі готували різні смаколики, пригощали наливками.

На виставці-ярмарку представили шедеври народних умільців зі всієї громади. Тут можна було придбати те, що до вподоби, пройти майстер-клас. Милували око неймовірні вишиванки, рушники, картини, букети з цукерок, обереги та багато-багато іншого.

Голова громади Олег Кохман запросив на свято спортсменку, тренера, громадську діячку, майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу (1995), кандидата у майстри спорту із шашок і важкої атлетики, чемпіонку світу з пауерліфтингу Лілію Проць. Вона провела для дітей цікаві естафети. Малеча дуже старалася, щоб здобути перемогу й отримати цінного подарунка з рук чемпіонки світу. Радості не було меж, повсюди лунав сміх, дорослі вболівали за команди своїх дітей, іноді разом із ними долали перешкоди, бігали, виконували різні завдання.

Відбувалися також і «Козацькі забави». Представники кожного села громади демонстрували силу, спритність, витримку. Ці змагання зібрали довкола усіх присутніх на святі. Вболівали як дорослі, так і діти. Ведучий Леонід Ванжула увесь час сипав дотепними жартами. Було весело й азартно.

Далі розпочався урочистий концерт. На сцену один за одним виходили фольклорні колективи, хори, ансамблі і викладалися на повну, щоб створити святковий настрій глядачам.

На сцені виступали і запрошені гості свята – народний артист Пасло Доскоч та Василь Хлистун з донькою Іриною. А тоді усі присутні веселилися під веселі композиції Настасівських музик. І як годиться на українських святах – палили ватру.