Головна Новини Як реагує тернопільська міліція на повідомлення про підозрілі пакунки?

Як реагує тернопільська міліція на повідомлення про підозрілі пакунки?

telefon-bombaУ минулі вихідні в Монастириськах близько 5 години ранку до співробітників райвідділу міліції надійшло повідомлення  про виявлення підозрілого предмету в центрі міста. Металеву валізу сірого кольору, залишену без нагляду, помітили таксисти на сходовій клітці банківської установи та зателефонували до міліції. Про знахідку черговий райвідділу сповістив всі відповідні служби.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група та керівництво райвідділу, експерти-вибухотехніки обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Як розповів начальник вибухо-технічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Ігор Іваськів, підозрілу валізу фахівці намагалися відкрити, щоб встановити її вміст. Однак це їм не вдалося. Було прийнято рішення зруйнувати підозрілу знахідку на місці події.Експерти-вибухотехніки провели відповідні заходи щодо знищення валізи. Речовин чи предметів, що могли б становити загрозу життю або здоров’ю людей, всередині виявлено не було.

Міліціонери нагадують громадянам основні правила безпеки при виявленнівибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не намагайтеся їх відкрити або оглянути самостійно. Це мають робити тільки фахівці з вибухотехнічноїслужби. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Такими діями ви убезпечите себе та оточуючих. У разі небезпеки телефонуйте «102».