Головна Новини Як порушують законодавство в лановецькій райлікарні

Як порушують законодавство в лановецькій райлікарні

гроші

Проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області ревізія Лановецької комунальної центральної районної лікарні виявила порушення, що призвели до втрат, на суму понад 115 тис. гривень. При цьому, перевірено фінансово-господарську діяльність установи за період з липня 2012 по квітень 2016 років.

Ревізією встановлено, що посадові особи Лікарні на оплату вартості комунальних послуг, спожитих орендарями, зайво витратили бюджетних коштів в сумі 42 тис. грн.; на виплату заробітної плати за невідпрацьований час та сплату єдиного соціального внеску за завищеними ставками – 39,6 тис. гривень.

Окрім цього, внаслідок неприведення договорів оренди у відповідність до рішень Лановецької районної ради та недостатнього контролю за правильністю нарахування орендної плати, Лікарнею недоотримано власних надходжень на суму 23,9 тис. гривень.

Інші виявлені факти недотримання законодавства призвели до недоотримання районним бюджетом надходжень в сумі 9,6 тис. гривень.

За допущені фінансові порушення 9 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.