Головна Новини Як новий прокурор формуватиме свою команду

Як новий прокурор формуватиме свою команду

До кінця липня новий прокурор Тернопільської області В’ячеслав Перч має сформувати свою команду: призначити своїх заступників та керівників місцевих прокуратур. Із заступників в обласній прокуратурі залишився тільки Олег Галицький, тож новому керівнику треба ще призначити трьох, двоє з яких мають бути місцевими. На цьому наголосив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час представлення очільника обласної прокуратури. Він зазначив, що єдиною вимогою при формування власної команди є те, що із чотирьох заступників троє мають бути місцевими, які знають регіон. Щодо керівників місцевих прокуратур, то він дав зрозуміти, що новий обласний прокурор має вирішити подальшу долю керівників Кременецької і Теребовлянської прокуратур. Вільними залишаються також посади прокурора Тернополя і його заступників, яких наказом Генпрокурора від 16 липня звільнили з роботи. Результати нова команда має показати вже через півтора місяці – до вересня.

«На перше вересня в строю залишаються тільки ті, хто хоче, і може працювати, – зазначив Юрій Луценко. – В’ячеслав Орестович, два тижні вам для формування команди своїх заступників та місцевих прокурорів, місяць на очищення, і з вересня починаєте наступальну операцію на фронті боротьби з корупцією. Звертаюсь до прокурорів. Бачу боєздатний колектив. Хто хоче – залишайтеся, кому не підходять ці жорсткі вимоги краще відійдіть в сторону, щоб не тягнули час з лікарняними, службовими перевірками, написанням підозр. Це не потрібно. Ніяких індульгенцій ні для кого не буде, просто відійдіть в сторону, займіться бізнесом де завгодно, крім прокуратури та інших правоохоронних органів. А для всіх, хто залишиться я зроблю все, щоб ми разом могли гордитися тим, що працювали разом в ці роки. Якщо ні – доведеться міняти прокурора ще раз і ще раз. я не зупинюся до тих пір поки тернопільська громада не скаже: «Запрацював». Через два тижні з новою командою до мене, через місяць з підсумками. У вересні хотів би приїхати і вручити заслужено нагороди тим, хто залишився у команді і спрацював активно.».

Новий прокурор також пояснив за яким принципом обиратиме своїх працівників.

«Я не маркую людей: слідчий, міліціонер і так далі, – сказав В’ячеслав Перч. – В мене дуже непростий погляд на життя – це прозорість, динамічність, і щоб був позитивний результат. А хто ти – значення не має. Головне, щоб було бажання досягати позитивного результату. І як уже зазначав Юрій Луценко, тут всім треба пробудитись, бо дійсно я вже помітив, що тут «сонне царство».