Головна Новини Як зміниться проїзд у громадському транспорті Тернополя з 1 лютого?

Як зміниться проїзд у громадському транспорті Тернополя з 1 лютого?

Тролейбус

У Тернополі триває процес реформування громадсько-пасажирського транспорту, розірвання угод з приватними перевізниками і створення єдиної муніципальної транспортної компанії.

Допоки тривають усі ці процедури, у місті відбудуться деякі зміни у перевезенні пасажирів. Зокрема, з 1 лютого з 10.00 ранку усі пільговики у всьому громадському транспорті, в т.ч. у приватних маршрутках (за наявності «Соціальної карти тернополянина») їздитимуть безкоштовно та без обмежень.

«Процедура створення муніципальної транспортної системи є тривалою, тому на цей час ми повинні забезпечити перевезення тернополян у громадському транспорті. Наразі ми отримали гарантійні листи від приватних перевізників, у яких вони зобов’язуються дотриматися усіх умов договору, оновити рухомий склад та використовувати для розрахунків за проїзд валідатори (пристрої для друку е-квитків). Зважаючи на ці факти та з метою недопущення транспортного колапсу, міська рада уклала з такими перевізнками додаткові угоди на перевезення пасажирів, – пояснює очільник Тернополя Сергій Надал. – У випадку невиконання ними умов, зазначених у договорах та гарантійних листах, у будь-який день ми можемо розірвати ці тимчасові договори».

Також з 1 лютого після 10.00 ранку абсолютно усі пільговики, які мають «Соціальну карту тернополянина», у маршрутках їздитимуть безкоштовно без обмеження кількості. У тролейбусах вся система перевезень залишається без змін.

Отож, перевезення пасажирів у громадському транспорті Тернополя з 1 лютого буде таким:

У тролейбусах:

– Пільговики (при наявності пільгової «Соціально карти тернополянина») – весь день, безкоштовно та без обмежень кількості;

– Учні/cтуденти (при наявності «Учнівської/студентської карти тернополянина») оплачують 50% вартості проїзду;

– Усі інші пасажири:

  1. при наявності «Карти тернополянина» або електронного проїзного квитка – 3 грн.;
  2. при розрахунку готівкою – 4 грн.

– Учасники бойових дій їздять безкоштовно увесь день, без обмежень. При собі їм потрібно мати лише посвідчення «Учасника бойових дій».

 Маршрутки:

– Пільговики:

  1. Зранку до 10.00год. – на платній основі (або 5 грн. при розрахунку готівкою, або при використанні електронного неперсоніфікованого квитка – 4 грн.)
  2. Після 10.00 год. і до кінця дня (при наявності пільгової «Соціальної карти тернополянина») – безкоштовно, без обмежень кількості пільговиків.
  • Учні (при наявності «Учнівської карти тернополянина») оплачують 50% вартості проїзду.

– Усі інші пасажири:

  1. при наявності «Карти тернополянина» або електронного проїзного квитка – 4 грн.;
  2. при розрахунку готівкою – 5 грн.

– Учасники бойових дій їздять безкоштовно увесь день, без обмежень, лише при наявності посвідчення «Учасника бойових дій».