Головна Новини Як зарядити прилади без електропостачання: тернополянин поділився досвідом

Як зарядити прилади без електропостачання: тернополянин поділився досвідом

Тернополянин Святослав Журовський заряджає ґаджети навіть тоді, коли відсутнє електропостачання. Чоловік для цього використовує автомобільний акумулятор. Він розповів Суспільному, що шукати можливості залишатися з електроенергією почав після аварійних відключень світла, пише Суспільне.

“Я не встиг купити генератор за нормальною ціною, і вирішив його не купувати, оскільки ціна вже занадто висока. Мені здається, що це вже нераціональна покупка. Я порахував, що мені треба, скільки це може вартувати і скільки я на це готовий витратити”.

Як зарядити прилади без електропостачання: тернополянин поділився досвідом

Святослав Журовський, тернополянин. Суспільне Тернопіль

“Я купив клеми на авторинку. Рекомендую їх брати, бо з’єднання буде надійніше з клемами. Купив на автомобільному ринку звичайний прикурювач, до якого безпосередньо можна підключити багато різних ґаджетів. Фіксуємо контакт. Контакт дуже важливий. В електриці контакт – це найголовніше. В авто- чи радіомагазині купляється зарядка USB. Я знайшов швидку зарядку з Type-C і звичайну. Приєднуємо сюди до акумулятора. Бачимо, що вона засвітилася і йде зарядка. Пише, що швидка зарядка”, – говорить Святослав.

Як зарядити прилади без електропостачання: тернополянин поділився досвідом

Святослав Журовський за роботою. Суспільне Тернопіль

Також Святослав Журовський за допомогою автомобільного акумулятора заряджає ноутбук.

“Наступна саморобка – це живлення для ноутбука. Можна було би, звичайно, включити розетку після інвертора або “упса”, але це багато перетворень, і вони не є раціональними. Тому що ноутбук живиться від 19 Вольт, 19-20, а інвертор перетворює в 220, а потім блоком живлення знову ж таки назад у 20 Вольт. Коефіцієнт корисної дії такого процесу не є надто хороший. Тому я скористався таким от китайським перетворювачем, в який можна подати 12 Вольт. Він регульований, можна отримати до 36 Вольт 5 Ампер. Я дивився, хлопці робили на ютубі теж таку річ, така конструкція працює приблизно 10 годин, це теж зручно”.

Як зарядити прилади без електропостачання: тернополянин поділився досвідом

Святослав Журовський вирішує, як заряджати котел за відсутності електропостачання. Суспільне Тернопіль

Чоловік також придумав, як отримати напругу 220 Вольт.

“У мене був старий “упс”. До нього я підпаяв клеми, підключив до акумулятора. Це у випадку, якщо мені потрібно 220 Вольт. Підключаємо в розетку. Включився і маю живлення від акумулятора, тому що на рідному акумуляторі “упсовому” не буде надто довго працювати. Тому автомобільний акумулятор кращий, але це не ідеальний варіант. В принципі, можна пробувати. Підключимо звичайний у звичайну зарядку, бачимо, що телефон заряджається”.

Зараз Святослав Журовський працює над тим, щоби забезпечити електропостачанням роботу домашнього котла.