Головна Новини Як виглядає реформа ЖКГ в районному центрі. Погляд

Як виглядає реформа ЖКГ в районному центрі. Погляд

????????????????????????????????????
З 1 серпня 2016 року КП «Теребовля» розриває договори на сплату квартирної плати і надаватиме послуги тільки з водовідведення та водопостачання (відповідно до Закону України № 417-VІІІ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»), така інформація міститься на сайті міської ради,  а також від сьогодні на друкованих оголошеннях біля під`їздів багатоповерхівок.
У оголошенні – також прохання у найкоротші терміни розрахуватися з наявною заборгованістю.
За інформацією міськради, надалі жителі багатоквартирних будинків мають самостійно визначатись, хто і на яких умовах обслуговуватиме їх дім. Усі функції щодо утримання житла мали б перейти у повноваження новостворених ОСББ чи приватних жеків.
Але які у нас в Теребовлі приватні ЖЕКи? Та й розуміння важливості і необхідності створення ОСББ людям не так просто дається. А проблеми є і будуть, адже у переважній більшості будинки старі. То кран десь ламається, то трубу “прорве”, а то й каналізаційний стік заб`ється. І чекати в таких випадках немає чого. Потрібно діяти негайно і швидко.

 

Працівники КП “Теребовля”, які приїхали на виклик до 62 будинку по вулиці Січових Стрільців кажуть, що й самі не знають, що буде після 1 серпня. Але знають точно, що те, що робили раніше – робити не будуть. “Таке розпорядження міського голови”, – пояснюють. Підвали, дахи, під`їзди, коридори  – тепер також не їхня компетенція.
Місцеві жителі жартують, що “приватним ЖЕКом” буде сантехнік “дядя Вася”, а ОСББ – це поки-що якась нереальна структура, бо ж хто візьме на себе відповідальність  це організувати.
На момент підготовки публікації, станом на 13.20 год у КП “Теребовля” повідомили, що оголошення про розірвання договорів сказали зняти і процес призупиняється. Тобто залишається усе як і було раніше. Можливо, і справді людям потрібен час, щоб підготуватися до таких змін. Але хто знає, що буде завтра?  Тому розслаблятися і видихати із полегшенням не варто.  Бути готовими до наступного такого рішення потрібно  заздалегідь.
Для отримання роз’яснень щодо управління багатоквартирним будинком можна звертатися в юридичний відділ міської ради. Багато інформацій та рекомендацій з цього приводу є в мережі інтернет (ОСББ-інформ та інші ресурси).
Додаткова інформація за тел.: 2-10-67 (КП «Теребовля»), 2-14-62 (Теребовлянська міська рада).