Головна Новини Як виглядатиме вулиця Чорновола після реконструкції

Як виглядатиме вулиця Чорновола після реконструкції

Комфортну пішохідну зону облаштують незабаром на вулиці В’ячеслава Чорновола зі сторони залізничного вокзалу. Це буде ще один відкритий простір у Тернополі для зручності гостей, які приїжджають до нас та для самих тернополян. Щоправда, вулиця не буде повністю пішохідною, односторонній рух на ній так і залишиться.

– Ми продовжуємо облаштовувати в місті так звані відкриті місця, – каже Владислав Стемковський, заступник міського голови. – У нас вже є велика відкрита зона, яка починається з вулиці Коперника,1 йде до пам’ятника Олександру Пушкіну, далі Театральна площа, вулиця Сагайдачного, площа біля Катедри та пам’ятника Данилу Галицькому і парк. Цю зону хочемо продовжити і довести до залізничного вокзалу, звідки великий потік людей заходить в місто, але вони змушені йти по вузьких тротуарах на вулиці В’ячеслав Чорновола. Хочемо, щоб вони потрапляли у привітливу пішохідну зону.

Плануємо там зменшити проїжджу частину до 3.70 метрів. Односторонній проїзд автотранспорту зі сторони Івана Франка до Богдана Хмельницького в межах однієї полоси залишиться, а один із тротуарів розшириться більше, ніж в два рази. Буде доріжка для велосипедистів, висадимо молоді дерева. Зі сторони Івана Франка лівий тротуар залишиться таких же розмірів, як зараз.

Реконструкцію Чорновола проведуть тільки на ділянці від Коперника до Хмельницького. Там замінять мережі, а проїжджу частину планують викласти гранітною бруківкою. Ремонтні роботи розпочнуть у найближчі дні, у зв’язку з чим рух автотранспорту на цій ділянці дороги буде перекритий. Завершити реконструкцію мають до 20 серпня. На малюнках можна побачити, як приблизно виглядатиме вулиця після реконструкції. У міській раді зазначають, що це тільки ескізи, і в реальності вона може виглядати дещо інакше.

Ольга Трач, За Збручем