Головна Новини Як вивчати Словацьку мову онлайн: поради від вчителів

Як вивчати Словацьку мову онлайн: поради від вчителів

Для випускників шкіл зараз саме час визначатися із майбутньою спеціальністю. І якщо в Україні вступна кампанія ще не розпочалася, то в європейських університетах вона вже у розпалі. Зважаючи на те, що з кожним роком все більше українців розглядають варіант здобуття вищої освіти за кордоном, то сьогодні ми розповімо про те, як можна вступити до Словаччини безкоштовно і при цьому вивчити словацьку мову буквально за кілька місяців.

Європейська освіта на найкращих умовах

Це саме про Словаччину. Сюди вже не перший рік приїжджають студенти із різних країн. Це пов’язано з тим, що тут:

  • можна здобути вищу освіту безкоштовно,
  • дипломи державних університетів визнають майже у всьому світі,
  • навчання практико орієнтоване та дає багато можливостей,
  • Словаччина досить бюджетна для життя студентів,
  • країна безпечна і багато хто почувається тут з перших днів комфортно.

Єдиний момент полягає у тому, що у європейських університетах процес вступу досить сильно відрізняється від того, до якого ми звикли в Україні. Тому щоб не помилитися, можна звернутися до Free Student за допомогою, щоб отримати гарантію вступу.

Як вибрати курси словацької мови?

Його потрібно вивчити, щоб навчатися безкоштовно – це єдина вимога словацьких університетів. Але не варто переживати. По-перше, мова досить проста. Він відноситься до слов’янської групи, тому багато слів і виразів будуть зрозумілі відразу. Звичайно, цього недостатньо, щоб вступити до університету, тож зараз розповімо, як у короткий термін вивчити його до потрібного рівня.

Будь-яку мову можна вивчати трьома способами: самостійно, з репетитором чи на курсах. Найкраще підходить третій варіант. На курсах ви займатиметеся з викладачами, які знають, які насамперед знання вам потрібні для вступу. Плюс до цього ви отримаєте сертифікат про проходження курсів, який необхідний для вступу до деяких словацьких університетів.

Пам’ятайте, що мовні курси словацької можуть бути і в онлайн форматі. Під час пандемії коронавірусу багато пішло в онлайн: покупки, навчання, робота. За цей час технології та програми стали ще більш досконалими, тому не сумнівайтеся: ефект від занять буде таким самим, як і від курсів, які проходять в аудиторії.

Вивчення словацької мови онлайн має безліч переваг. По-перше, вони коштують дешевше. Все завдяки тому, що викладачеві чи фірмі не потрібно платити за оренду приміщення та інші витрати, які з цим пов’язані. По-друге, вам не потрібно витрачати час та сили на дорогу туди та назад на заняття. По-третє, ви зможете займатися з найкращими викладачами, незалежно від того, де вони і ви знаходитесь.

Головні поради від вчителів

Нижче наводимо поради викладачів, які вже кілька років ведуть курси мов.

Обов’язково повторюйте те, що пройшли на занятті. Наш мозок запам’ятовує інформацію саме завдяки повторенням.

Робіть домашнє завдання. Навіть якщо вам здається, що він легкий і його можна зробити на ходу під час заняття, то це не так.

Вивчайте мову самостійно. Любіть читати – спробуйте читати словацькою. Любіть музику – знайдіть словацькі музичні гурти, які вам сподобаються. Подобається гумор? У Словаччині є непоганий стендап.

Спілкуйтесь. Сьогодні є маса соціальних мереж, де без проблем можна знайти людей із будь-якої країни. Знайдіть словаків-ровесників і напишіть про те, що ви вчите словацьку і хотіли б практикувати мову. Повірте, вам не відмовлять.

Коли вступите та приїдете до Словаччини, не бійтеся говорити. Знаєте 3 слова з 6 для складання речення? Нічого страшного, використовуйте все, що знаєте. Місцеві жителі намагатимуться вас зрозуміти та допомагати. А ви цим зможете зламати мовний бар’єр.

У Словаччині зараз багато, де можна зустріти українську мову. Наприклад, на сайтах університетів, у касах самообслуговування, у мобільних додатках. Це пов’язано з тим, що тут тимчасово та постійно живе досить велика кількість українців. Але порада: намагайтеся не обирати українську мову, а читати та намагатися зрозуміти все в оригінальній версії.

Найголовніше щодо вивчення мови – мотивація. А безкоштовна європейська освіта якраз чудова мета.