Головна Новини Як вдягнутись на зиму вигідно?

Як вдягнутись на зиму вигідно?

Wicker laundry basket filled with clean fresh washed winter clothes viewed from overhead standing at an angle on rustic wooden boards with copyspace on the right

Теплий і якісний зимовий одяг апріорі не може бути дешевим. Саме тому більшість українців намагаються знайти найбільш вигідні і економні варіанти, коли купують або оновлюють гардероб на зиму. Що ж знадобиться у вашій шафі холодною зимою? Де краще купувати зимові речі? Чому зручніше і вигідніше за все зробити це на таких інтернет-майданчиках як Шафа? Розбираємося докладніше.

Що обов’язково повинно бути в зимовому гардеробі?

Безумовно, свій власний стиль ви створюєте самі, і що вдягати — залежить лише від ваших побажань. Але є такі базові речі, без яких не обійдеться ніхто холодною зимою. Ось їх повний список.

  1. Верхній одяг

Ну, тут все зрозуміло: взимку необхідно утеплятися, а тому в наших широтах без куртки, теплого пуховика або вовняного пальто не обійтися. Коротка куртка підійде для теплих днів, також в ній зручно буде тим, хто багато часу проводить за кермом в машині. Більш довга парка або пуховик потрібні тим, хто багато ходить по міських вулицях.

Дуже добре виглядають парки на підкладці з натурального хутра — це останній хіт сезону. Слідкуйте, щоб при цьому верхній матеріал парки був водонепроникним. Обирайте натуральні речі: пуховик — з натурального пуху, пальто — з овечої вовни або кашеміру. Тільки так ви зможете забезпечити тепло і комфорт навіть в сильні морози.

2. Зимове взуття

Куди ж без зимового взуття, і в холоди воно повинне бути не тільки теплим, але і зручним. Снігопади і ожеледь не сприяють тому, щоб носити високий каблук або тісне взуття. Тому вибирайте варіанти без каблука або на невеликій платформі. Добре, якщо підошва буде плоскою, але при цьому не тонкою (2-3 сантиметри) — так холод від землі не буде проникати до ніг.

Незважаючи на думку, що угги виходять з моди, це тепле і неймовірно комфортне взуття буде актуальне ще багато років. Вибирайте матеріали з натуральної шкіри та замші на овчині. Оригінали UGG мають спеціальне заводське водовідштовхуюче просочення. Гарні також черевики на широких підборах в стилі мілітарі — вони можуть бути на цигейці або більш теплому хутрі.

3. Шапка, шарф, рукавички

Це — обов’язкові аксесуари для холодів і морозів, які надійно захистять вашу голову, шию і руки — все те, що мерзне найбільше, тому що не прикрите одягом. Ідеально виглядають комплекти грубої в’язки в одному кольорі або в гармонійних відтінках. Вибирайте подовжені шапки, які можна зібрати складками, і довгі об’ємні шарфи або хомути.

Крім шапок, не забувайте також про берети, капелюхи і кепі — в залежності від фасону можна підібрати саме те, що підійде під вашу форму обличчя і ваш стиль. Для холодів підійде і шапка-вушанка на натуральному хутрі. Тонкі рукавички виглядають більш витончено, але однозначно тепліше вам буде в цільних рукавицях, в яких пальці всередині знаходяться разом.

4. Базові речі

Які речі підібрати, щоб надіти під верхній одяг — вирішувати тільки вам. Тут все залежить від стилю і способу життя, який ви ведете. Теплі светри і гольфи, утеплені джинси і вовняні штани, спідниці та сукні, спортивні костюми з начосом і багато іншого — ось що може знадобитися. Не забувайте, що одяг повинен бути багатошаровим — це створить ефект «термосу», щоб надійніше утримувати тепло. Для активного відпочинку, а також якщо ви проводите багато часу на вулиці взимку, знадобиться термобілизна.

Чи можна заощадити на зимовому одязі?

Цілком зрозуміло, що всі описані вище речі, а особливо теплі і якісні, не будуть дешевими. Але навіть в цьому випадку є безліч варіантів економії. Ось місця, де можна оновити зимовий гардероб зовсім недорого.

  1. Минулорічні колекції

Якщо ви збираєтеся купити фірмову річ певного бренду, але не хочете переплачувати при цьому, цілком реально знайти якісний одяг і в торішніх колекціях. Якщо ви не хочете сильно витрачатися на догоду модним віянням, шукайте товари зі знижкою з минулих колекцій у фірмових бутіках або у стокових магазинах улюблених марок.

2. Речові ринки

Напевно немає такого міста, в якому не було б речового ринку. Тут навряд чи вдасться знайти фірмові і оригінальні речі, зате тут можна придбати одяг за невисокими цінами. Це буде, звичайно ж, фабричний Китай або Туреччина, але і в цьому асортименті можна знайти товари з оптимальним співвідношенням ціни і якості.

3. Секонд-хенди

Цей варіант придбання одягу не втрачає своєї актуальності. У багатьох магазинах з б/у одягом можна знайти дорогі брендові речі за мінімальними цінами, правда, вони не будуть новими — це зрозуміло. При покупці обов’язково стежте за станом речі і оглядайте її на предмет різних дефектів.

4. Інтернет-сайти

Серед них є як фірмові сайти з продажу одягу, так і сервіси з оголошеннями від приватних продавців. І саме в другому варіанті, наприклад, на майданчику з продажу одягу Shafa.ua, можна буде знайти найвигідніші цінові пропозиції. Великий асортимент одягу та взуття на будь-який смак і відсутність необхідності виходити з дому для покупки — це дуже зручно і вигідно!