Головна Новини Як “брали на гарячому” податківця-хабарника (фото)

Як “брали на гарячому” податківця-хабарника (фото)

PM561image004У Тернопільській області Служба безпеки України викрила протиправну діяльність співробітника одного з управлінь обласної податкової інспекції, який вимагав та одержав від приватного підприємця хабар за зменшення нарахувань та штрафних санкцій.

Встановлено, що працівник податкової інспекції під час проведенняпозапланової перевірки фінансово-господарської діяльності одного з тернопільських приватних підприємств виявив низку порушень, за якінеправомірно нарахував близько 200 тисяч гривень штрафних санкцій. Щоб зменшити суму штрафу до 15 тисяч гривень, податківець вимагав від власника підприємства 20 тисяч гривень.

PM18image002

2 лютого ц.р. у закладі громадського харчування, де була призначена зустріч, правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» після одержання хабара.

За матеріалами СБУ прокуратурою Тернопільської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Кримінальний Санкція статті передбачає покарання за вчинення цього злочину у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час податківець-хабарник знаходиться під вартою.