Головна Новини Які порушення найчастіше вчиняють поліцейські з Тернопільщини

Які порушення найчастіше вчиняють поліцейські з Тернопільщини

Більше 260 працівників не вистачає у різних підрозділах Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. За півроку працювати у поліцію прийшло 79 осіб і 50 звільнилося. 41 людина звільнилася за власним бажанням, четверо – з негативних мотивів, двоє – через хворобу, один через скорочення штату, двоє – з інших причин. Найбільше в управлінні не вистачає дільничних інспекторів та працівників патрульної поліції. Про це розповів начальник ГНПУ в Тернопільській області Олександр Богомол. Зупинився він і на дотриманні дисципліни та вчиненні правопорушень працівниками відомства.

«Серед поліцейських не всі ідеальні працівники, – каже Олександр Богомол. – Напевне, ідеальних полісменів не буває, як і людей ідеальних. Маємо і порушників дисципліни, і злочинців. За цей рік було порушено 15 кримінальних проваджень відносно поліцейських, по двох з них оголошено підозри, тобто підтвердилися факти вчинення ними злочинів. Це справи щодо хабарництва: один в минулому році був, інший в цьому році в Шумську. Було три випадки, коли поліцейські перебували на службі у стані алкогольного сп’яніння. На це було жорстке реагування. Також двоє поліцейських керували автомобілем у нетверезому стані. Їх звільнено з роботи. Це моя позиція і вона підтримана позицією голови Нацполіції. Стосовно таких порушень будемо діяти так і надалі. З участю поліцейських трапилося три дорожньо-транспортні пригоди. Вони всі без тяжких наслідків, і розглядаються Державним бюро розслідування, пізніше будуть надані відповідні висновки.».

Для ефективної роботи, дотримання дисципліни і вирішення внутрішніх проблемних питань в управлінні запровадили он-лайн звернення.

«Мною запроваджено опитувальний портал, яким користуються лише поліцейські, – зазначив Олександр Богомол. – Кожен поліцейський області може через цей портал, через систему гугл-форм зайти і задати мені запитання, надати інформацію стосовно негараздів у підрозділі або попросити допомоги. Портал передбачає одностороннє спілкування: я не бачу, який поліцейський до мене пише, але якщо інформація чітка і конкретна, то я зможу її перевірити. Таку систему роботи ми започаткували три місяці тому. Вона досить ефективна, допомагає підтримати законність і об’єктивність поліції, отримати скарги зсередини колективу. Думаю, це буде ефективно.».