Головна Новини Які порушення виявили на підприємствах відомого аргарія

Які порушення виявили на підприємствах відомого аргарія

Фахівці Управління Держпраці у Тернопільській області у серпні здійснили планову перевірку суб’єкта господарювання ТзОВ «Бучачагрохлібпром». На підприємстві перевірили стан дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Голова комісії, начальник відділу нагляду в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Петро Гичка, поінформував про порушення нормативно-правових актів з охорони праці та заходи щодо їх усунення з метою попередження травмування працівників.

Під час перевірки фахівці Управління Держпраці виявили 55 порушень вимог законодавчих актів з охорони праці. Наприклад, не укомплектована служба з охорони праці, що є порушенням Типового положення про охорону праці, керівникам структурних підрозділів підприємства не видаються приписи щодо усунення недоліків, роботи в електроустановках не виконуються за нарядами або розпорядженнями. Також записи в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведуться з порушеннями – не вказуються номери інструкцій з охорони праці за якими проводиться інструктаж, не вказується кількість змін стажування після первинного інструктажу та дата допуску до роботи.

На підприємстві не ведуться особисті картки обліку спецодягу і засобів захисту та не здійснюється контроль посадовими особами за виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці.

На насіннєвому заводі здійснюються роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 м без складання та надання територіальному органу Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Не проведено реєстрацію трьох технологічних транспортних засобів та не проведено щорічний технічний огляд ТТЗ.

За виявлені порушення нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 7 працівників та накладено 7 штрафів.

Посадові особи Управління Держпраці видали керівництву ТзОВ«Бучачагрохлібпром» обов’язковий до виконання приписи із вказаними порушеннями вимог нормативно-правових актів і зобов’язали усунути порушення у строки, визначені законодавством України.

Фахівці Держпраці акцентували на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання робіт на підприємстві.