Головна Новини Які дороги ремонтуватимуть на Тернопіллі наступного року

Які дороги ремонтуватимуть на Тернопіллі наступного року

Сто шістдесят два кілометри доріг державного значення планували відремонтувати на Тернопільщині цього року. Станом на середину листопада відремонтували більше 150 кілометрів. Про це під час прес-конференції розповів керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

«Таку протяжність доріг ми відремонтували у нижньому шарі, тобто провели холодне фрезерування старого покриття, регенерацію існуючих шарів дорожнього одягу та влаштували вирівнювальний шар, – розповів Микола Довгошия.».

Повністю відремонтували трасу М-19 на таких ділянках: обхід міста Кременець, Вишнівець-Горинка, Дружба-Теребовля. Ділянка Теребовля-Заліщики готова на 65%. Також відремонтували дорогу у Ланівцях, майже готова траса Р-39 на ділянці Підберізці-Залізці. Триває ремонт на трасі Н-18 на відрізку Дружба-Драхівське перехрестя.

Цього року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області також провела поточний середній ремонт мостів на маршруті Тернопіль-Заліщики: у Великій Березовиці, перед Прошовою, поблизу села Воля та за селищем Дружба. Капітально відремонтувати мають також мости у Лисівцях і Струсові.

«По мостах у Лисівцях та Струсові проведені процедури закупівель, укладені договори з підрядними організаціями, – повідомив Микола Довгошия. – У Лисівцях тривають підготовчі роботи, у Струсові подали документи на отримання дозволу від ДАБІ і після його отримання приступимо до проведення підготовчих робіт.».

На поточний середній і капітальний ремонт доріг цього року з держбюджету виділили 3,6 мільярда гривень. У процесі виконання робіт Служба автомобільних доріг зекономила 54 мільйони гривень. Їх витратять на ремонти трас М-19 та Н-18.

У 2021 в області планують збудувати першу та другу чергу обходу міста Тернополя на північно-східній ділянці та ділянці від Р-14 до М-19, дворівневу транспортну розв’язку на перетині М-19 і обходу Тернополя та обхід Теребовлі. Заплановано також реконструювати дорогу Р-39 «Броди-Тернопіль». Капітальний ремонт проведуть на трасі М-12 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка». Продовжать ремонти на М-19, Н-18, Р-39. Відремонтують дорогу до Збаража, проведуть капітальний та поточний ремонти більше 50 мостів. Загалом у 2021 році заплановано відремонтувати 260 кілометрів доріг.