Головна Новини Якщо у Тернополі продовжать осінні канікули, то діти будуть вчитися влітку?

Якщо у Тернополі продовжать осінні канікули, то діти будуть вчитися влітку?

дистанційне

Для того щоб розпочати осінні канікули у школах вже з 15 та до 30 жовтня, загальну тривалість навчального року можуть продовжити до початку червня.

Про це сьогодні під час позачергового засідання регіональної комісії ТЕБ та НС розповіла начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

– Вчора управління освіти отримало  два рекомендаційні листи від Міністерства освіти і науки. Один стосується закладів загальної середньої освіти,  інший –  перед фахової, вищої та технічної освіти. Що стосується закладів загальної середньої освіти хочу зазначити, що МОН рекомендує закладам внести зміни до навчальних планів та переглянути їх задля проведення канікул з 15 до 30 жовтня включно, – каже Ольга Хома. – Ми усі знаємо, що навчальний рік триває, до 1 липня але загалом навчання закінчується у кінці травня. Далі проводять іспити. Зараз на розгляді питання продовження навчального року до перших чисел червня, за умови, що осінні канікули триватимуть до 30-го жовтня.

Закладам професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти МОН рекомендує перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада та забезпечити виїзд здобувачів освіти з гуртожитків. Оплачувати проживання за цей період студентам не потрібно а аванс буде зарахований, як оплата за наступні періоди проживання.

Сорока