Головна Новини Якщо ситуація буде загрозлива: у МОЗ розповіли, коли Україна може повернутися до...

Якщо ситуація буде загрозлива: у МОЗ розповіли, коли Україна може повернутися до жорсткого карантину

За словами Степанова, «локдаун» – це найкращий шлях, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції.

Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме повернення України до більш жорстких карантинних обмежень, якщо ситуація з COVID-19 матиме «загрозливий характер», пише Уніан

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє прес-служба МОЗ.

Міністр заявив, що якщо ситуація з поширенням COVID-19 буде погіршуватися, то МОЗ ініціюватиме повернення більш жорстких карантинних обмежень.

 

«Зрозуміло, що «локдаун» – це найкращий шлях, щоб розірвати ланцюг передачі інфекції. Але нам також потрібно було знайти баланс між економікою та протиепідемічними заходами, щоб не зупиняти економіку. Я вважаю, що ми знайшли такий баланс, але водночас необхідно й надалі виконувати всі рекомендації від МОЗ. Але у разі якщо ситуація буде приймати загрозливий характер, Міністерство охорони здоров’я буде пропонувати повернення до більш жорстких карантинних заходів», – підсумував Степанов.

Міністр на прикладі Тернополя зауважив, що більш жорстке дотримання карантинних норм напряму впливає на зменшення кількості хворих на COVID-19.

«24 вересня, коли Тернопіль перейшов у «червону» категорію епідемічної небезпеки, показник захворюваності на 100 тис. населення за 14 днів там складав 615 хворих. Через тиждень він знизився до 484. Тобто ми одразу бачимо, що введення цих обмежувальних заходів допомагає знизити рівень захворюваності. І таке ми фіксуємо по багатьох наших містах. Зупинити хворобу можна лише дотримуючись протиепідемічних правил. Іншого світ не вигадав. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом, іншого шляху немає», – заявив він.

Коронавірус в Україні

Державна комісія ТЕБ та НС оновила поділ регіонів за рівнем епідемічної небезпеки. Так, з 5 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки зберігатиметься у місті Тернополі, а замість Бережан Тернопільської області туди віднесено Канів Черкаської області. До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки віднесено 126 адміністративних одиниць. «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки, за словами головного санітарного лікаря, буде встановлено у 274 адміністративних одиницях. До «зеленого» рівня віднесено 215 адміністративних одиниць.