Головна Новини “Якщо дитина захворіє, кримінальну відповідальність понесе директор”, – поліція Тернопільщини

“Якщо дитина захворіє, кримінальну відповідальність понесе директор”, – поліція Тернопільщини

Тернопіль,Бережани, Чортків, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський, Чортківський та Тернопільський райони віднесені до червоної зони. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук. Решта населених пунктів краю належать до помаранчевого рівня небезпеки.
Ситуація в області з Covid19 ускладнюється. Щодня медики області реєструють близько двохсот нових інфікованих. Зростає кількість і летальних випадків серед населення віком від 30 до 49 років і від 49 до 65, – повідомила головна санітарна лікарка в Тернопільській області Оксана Чайчук.
Тернопіль та кілька районних центрів відмовилися виконувати вказівку про закриття закладів освіти й громадського харчування.
На дистанційне навчання у районах «червоної» епідемічної зони перейшло 243 заклади освіти до яких відносяться дошкільні та позашкільні навчальні заклади.
Тут навчання з 7 вересня відбувається онлайн. Проте у самому Тернополі школи та садочки залишилися відкритими.
За порушення карантинних норм у “червоній зоні” 8 вересня по навчальних закладах почали ходити правоохоронці і виписувати протоколи.
– Ми не будемо виловлювати дітей і батьків біля закладів. Але ми побачили вчора, що всі заклади по Тернополю працюють. Ми профілактично пройшли і попередили, що цього робити не можна. Говорили і з керівництвом міськради. Наразі там йдуть дебати. Сьогодні правоохоронці прийшли і склали протоколи на керівників шкіл та дошкільних навчальних закладів, – каже Олександр Богомол, начальник ГУНП в області.
Протоколи про недотримання карантинних заходів склали на очільників 31 школи, та 12 садочків. Мобільні групи продовжують працювати і далі.
Очільник поліції звертається до влади, відповідальної за роботу цих закладів, з розумінням віднестися до встановлених прав та нормативів і закрити садочки та школи. В інакшому випадку поліція і далі складатиме протоколи на порушників. Не оминуть перевірки і торговельні та розважальні заклади. Невиконання карантинних норм може завершитися для порушників і кримінальною відповідальністю.
Якщо батьки приведуть дітей в школу, а вони захворіють COVID 19, то тоді кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно статті 325 ККУ.