Головна Новини “Якось за нами біг чоловік, іншого разу – собака”: на Підгаєччині діти...

“Якось за нами біг чоловік, іншого разу – собака”: на Підгаєччині діти ходять до школи через ліс

Щоранку четверо жителів села Литвинів змушені прокидатися раніше за своїх однокласників, аби до школи потрапити вчасно. Живуть діти в частині Литвинова, яку місцеві ще називають хутором Морді.

Звідси є дві дороги до школи — коротша, але через ліс. І довша, кудою міг би під’їжджати шкільний автобус. Але через «яму на ямі» і стрімкий підйом, транспорт туди не їде. Тому діти щоранку йдуть навпростець. Цієї дороги, зізналися, бояться. Неодноразово школярів щось лякає: то хтось у кущах сидить, то собаки приблудні.

Ситуацію могла б спростити дорога-відрізок між в’їздом в село і місцевим автошляхом. Саме через нього не доїжджає на хутір шкільний автобус. Його водій пояснив, що дорога небезпечна насамперед для пасажирів. А ще на таких ямах і сам автобус скоро поламається, повідомляє Тернопіль 1

Староста села Михайло Шиндирівський заявив: дорога не належить селу, тому і коштів на її ремонт немає. Щоб дізнатися більше староста села направив журналістів у Підгаєцьку міську раду. Там пояснили: за дорогу знають, і неодноразово зверталися в управління капітального будівництва області, аби доремонтували.