Головна Новини Яким лікарям довіряють мешканці Тернопільщини?

Яким лікарям довіряють мешканці Тернопільщини?

За даними вибіркового опитування домогосподарств, протягом 2016 року в медичні заклади за допомогою звернулось 74,9% населення Тернопільщини. З них, до сімейного лікаря в поліклініку звернулось 80,6% осіб, до спеціалістів в поліклініку – 64,7%, до стоматологів у державні медичні заклади – 3,8%, до приватного стоматолога – 10,5%, послугами швидкої допомоги скористалось 4,5%, платної медичної установи або приватно практикуючого лікаря (крім стоматолога) – 2,8%

Із осіб, які відвідували медичні заклади, кожен другий звертався по причині хвороби або проблемою зі здоров’ям, для проходження профілактичного огляду звернулось 35,9% осіб, за поновленням рецептів – 1,4%, через нещасні випадки або травми – 1,0%, з адміністративної причини (отримання документів, листа-довідки) – 2,5%.

За останній рік в кожній сім’ї хоча б один із її членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя. Проте для 7,4% з них отримання послуг з охорони здоров’я виявилось проблемним, в основному, з причини високої їх вартості.