Головна Новини Яким буде навчальний процес у тернопільських школах з 1 вересня (Відео)

Яким буде навчальний процес у тернопільських школах з 1 вересня (Відео)

Як ми повідомляли вчора Україну знову поділили на епідеміологічні зони. Тернопіль з “жовтої” потрапив у “помаранчеву” зону. Тож чи працюватимуть школи на тереназ області з 1 вересня, якщо так, то як це відбуватиметься, розповіла Ольга Хома, начальниця управління освіти Тернопільської ОДА.

Найперше пані Хома зауважила, що жодне місто чи район Тернопільщини не потрапили у “червону” зону. Тобто усі навчальні заклади працюватимуть у штатному режимі, повідомляє Файне місто
Як повідомлялось раніше, управління освіти рекомендує школам свято Першого дзвоника проводити у кожному класі окремо, за винятком першокласників, для них можна влаштувати не довготривалу але урочисту лінійку.

Батькам на територію школи заходити зась.

По-новому проводитимуть самі уроки. Ольга Зеновіївна каже, кожен навчальний заклад повинен сам вирішувати як відбуватиметься навчальний процес.

До прикладу, у Тернопільській гімназії №1 розповіли, що діти навчатимуться таким чином: клас поділять на дві підгрупи. Одного дня перша підгрупа навчатиметься в класі, друга ж буде на зв’язку в онлайні. Наступного дня вони поміняються. Загальні зрізи знань відбудатимуться дистанційно.

Окрім того, деякі уроки проводитимуть на свіжому повітрі.

Щодо захисних масок. Пані Хома каже, що не потрібно буде дитині увесь день перебувати у масці. Дитина повинна прийти у навчальний заклад у захисній масці, і піти у ній, а на самих уроках перебувати без маски.

https://www.facebook.com/watch/?v=342618273811773&extid=T6QiE5Z3pzyEbDw9