Головна Новини Юрій Юрик: Основний акцент щодо оздоровлення дітей у літніх таборах – на...

Юрій Юрик: Основний акцент щодо оздоровлення дітей у літніх таборах – на якості та змісті

біЛіто – це період культурно-мистецьких заходів, днів замків, фестивалів, найбільших прощ. Звичайно, чи не найважливішим напрямом роботи на Тернопільщині є дитяче оздоровлення, якому, зокрема, в обласній адміністрації приділяють велику увагу. Власне, основне завдання полягає в тому, щоб забезпечити відпочинок дітей у літніх таборах на змістовному, якісному, в тому числі, мистецькому рівнях. На цьому акцентував заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час програми «Позиція», що виходить щосереди о 14.00 на «Radio ROKS».

Так, за його словами, цього року на Тернопільщині працюватиме 362 заклади оздоровлення та відпочинку, з них 9 стаціонарних закладів, 5 дитячих санаторіїв, 330 мовних таборів з денним перебуванням дітей, так звані пришкільні табори, 4 табори праці та відпочинку, 14 наметових містечок.

«Ми також почали удосконалювати пришкільні табори. У своїй більшості вони були з вивченням іноземних мов. Цього ж року ми особливу увагу приділили ще й військово-патріотичному вихованню. Також протягом року молодіжні організації подавали нам проекти щодо своїх літніх таборів, де діти, крім відпочинку, матимуть важливу цільову спрямованість, тобто будуть проводитись вишкільні, мовні, спортивні табори», – зазначив Юрій Юрик.

Водночас, він наголосив, що цього року в обласному бюджеті на оздоровлення дітей було передбачено 7 мільйонів гривень. Спільно з бюджетами територіальних громад, районних рад суму вдалося збільшити до 9 млн. грн. При цьому, через тендерні закупівлі вдалося закупити 1 300 путівок для дітей пільгових категорій, піклування про яких, звичайно, є в пріоритеті.

«У цьому контексті дуже важливою є співпраця з об’єднаними територіальними громадами, які утворилися в процесі децентралізації. Практично всі вони передбачили кошти на літнє оздоровлення дітей у своїх бюджетах. Працюючи з ними, ми бачимо як перспективу покращення якості дитячого оздоровлення, так і збільшення наших можливостей, щодо забезпечення цього оздоровлення. Власне, на Тернопільщині путівки найдешевші. Ціна перебування в таборі на один день складає близько 180-190 грн. Тобто ми працюємо над тим, щоб щороку на Тернопільщині збільшувати кількісні та якісні показники для оздоровлення дітей, аби вони повні сил та енергії приступали до нового навчального року», – підкреслив Юрій Юрик.