Головна Новини Юні аграрії на “Розумному городі” зрощують перемогу

Юні аграрії на “Розумному городі” зрощують перемогу

«Контінентал Фармерз Груп» уже втретє проводить проект «Розумний город». Це соціальна ініціатива аграріїв для дітей та юнацтва, які мешкають у громадах присутності Компанії. Цьогоріч проект має особливу мету, адже зараз важлива праця та залученість у підтримку країни кожного.

Соціальний та навчальний проект «Розумний город» розрахований на учнів віком від 12 років, що мешкають у регіонах присутності Компанії. За сприяння «Контінентал Фармерз Груп» він діє третій рік поспіль. Спочатку до нього долучилися три школи Тернопільщини — на Підгаєччині та Бережанщині. Торік участь взяло понад 100 учасників.

«Компанія безкоштовно надає охочим школярам насіння, добрива й засоби захисту рослин, аби діти на своїх земельних ділянках самотужки змогли виростити урожай, опанувати навички агронома», — розповів провідний менеджер соціально-інвестиційного відділу «Контінентал Фармерз Груп» Василь Капустинський.

Проте цього року учні вирішили дбати не про заробіток, а про допомогу армії. Зібраний урожай овочів допоможуть переробити партнери проекту — кооперативи «Файні Ґазди» та «Стрийський Ясь». Їх висушуватимуть, потім — формуватимуть «сухий борщ», який доправлятимуть захисникам. А з лікарських трав готуватимуть патріотичний чай «Слава Україні».

Лікарські рослини, які цвітуть кольорами українського стяга, вирішив вирощувати на 10 арах ділянки 13-річний Юрій Кусень із Ценова на Тернопільщині. Хлопець зізнався: хотілося спробувати себе у цій справі, хоч і таке заняття вимагає клопіткої праці. Адже якщо між зборами нагідок можна трохи перепочити, то мальву мавританську інколи доводиться обривати і по кілька разів на день.

«Я думав, що зривати квіти буде неважко. Помилявся: після того, як зібрали половину грядки, та частина рослин знову зацвіла. Тому роботи є вдосталь. Я ходжу на город з відрами. Зробив собі спеціальний пояс і на нього вішаю відро. Тоді можна рвати обома руками, і процес іде швидше. Хіба деколи допікають бджоли», — поділився школяр.

Допомагає Юркові старший брат Тарас, який першим у сім’ї дізнався про «Розумний город», та мама Наталя. Деколи прибігає подивитися на синьо-жовті грядки молодший брат Богдан.

Зірвані квіти хлопчик із рідними у ящиках переносять на горище. Там висипають сушитися на спеціальне пристосування — каркаси, обтягнуті сіткою, котру надав «Контінентал». Наразі сім’я має вже приблизно 6 кг сухої маси. Проте період цвітіння рослин ще триває, тому школяр сподівається на гарні результати і багато чаю для захисників.

Незважаючи на те, що у хлопця попри літні канікули більше обов’язків і менше часу для розваг, всі троє раді, що можуть долучитися до підтримки військових власною працею. Зі свого боку «Контінентал Фармерз Груп» заохотила старанних школярів подарунками, котрі сприятимуть зацікавленню дітей агрономією.