Головна Новини Юний співак з Тернопільщини став обличчям протитютюнової компанії в країні

Юний співак з Тернопільщини став обличчям протитютюнової компанії в країні

Днями у київському метро серед сотень неонових реклам погляд врапт зупинився на знайомому обличчі – Ромчик Сасанчин, співак із заліщицьких Садків був зображений на метро-лайті. «Сигарети – не цукерки» – такий плакат тримав він у руках.

Приємно було, що наш хлопчина (власне, Ромчика пора величати Романом, бо він уже юнак), став одним із облич протитютюнової кампанії в Україні. Нагадаю:  наприкінці жовтня стартувала соціальна інформаційна кампанія з попередження куріння серед дітей. Постери на вулицях Києва та в метрополітені інформують про те, що яскраві вітрини магазинів із тютюновими виробами та ароматизовані сигарети збільшують ризик дитячого куріння, пише Свобода

Обличчям кампанії стали відомі громадські діячі, зірки спорту та музики: телеведуча 1+1 Марічка Падалко, соліст гурту “Гайдамаки” Олександр Ярмола, співак, переможець талант-шоу “Голос країни” Роман Сасанчин, чемпіонка України з художньої гімнастики серед юніорів Христина Погранична.

А тим часом із Садків надійшла іншого ґатунку інформація.  Потрапили під кримінал четверо місцевих школярів та 19-річний юнак. Школярі  – віком від 12 до 16 років. Деталей кримінального провадження слідчі не розголошують, однак відомо, що четверо неповнолітніх і 19-річний водій іномарки  вчинили хуліганські дії та незаконно позбавили волі восьмикласника за те, що той начебто два роки не віддавав грошей семикласникові.  Сума боргу становить 15 гривень.

Один зі зловмисників домовився з потерпілим зустрітися біля клубу. На іномарці під’їхали решту компанії. Школяра зв’язали, на голову натягнули поліетиленовий пакет, засунули в машину і повезли. Усе це відбувалося серед білого дня.

За словами потерпілого, його вивезли на околицю села, нагадали про борг, а потім запитали, чи сильно він злякався, мовляв, це були жарти. Назад до села восьмикласник повернувся у тій же ж машині, але не зв’язаний.

Як повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області, винуватцям інкримінують відразу дві статті Кримінального кодексу України – хуліганство та незаконне позбавлення волі.

Хочеться вірити, що діти обміркують свої вчинки і більше не вдаватимуться до насильства.

Ольга КУШНЕРИК