Головна Новини Юний геній Богдан Вдовін: у Тернополі випускник отримав максимум балів одразу з...

Юний геній Богдан Вдовін: у Тернополі випускник отримав максимум балів одразу з двох предметів (Відео)

Тернополянин Богдан Вдовін змалку привчав себе до праці над собою. Для хлопця не було проблемою пізно лягати через тривале навчання і рано вставати, аби прочитати книжку. Результат працелюбства та наполегливості незабарився – 17-річний випускник Тернопільського ліцею отримав максимальну кількість балів на ЗНО одразу з двох предметів. По 200 балів – з математики і фізики, повідомляє Файне місто

Вже у перший рік навчання у Технічному ліцеї Богдан Вдовін переміг на олімпіаді з фізики на міському рівні. Згодом підкорив й обласну, де посів перше місце. Виборював перемогу юний геній впродовж всіх чотирьох років навчання у ліцеї. До цьогорічного ЗНО хлопець готувався самостійно, без допомоги репетиторів. Проте, як відзначає Богдан Богданович, значний вклад у його успіх здійснили викладачі ліцею, у якому він навчався.

“До ЗНО я готувався самостійно. Проте у підготовці мені допомагали викладачі Тернопільського технічного ліцею з математики та фізики. Навчання у закладі спочатку було складним. Доводилося багато працювати. Оскільки в ліцеї є нахил на математику та фізику, тому навіть у 7-му класі у нас було по 7-8 занять з предмету, з фізики – 4-5 занять. В 10-11 класі навчання стало легшим”, – розповідає Богдан Вдовін.

Підготовка до ЗНО займала у Богдана Вдовіна близько 5 годин на тиждень. Хлопець зізнався, що на такий високий результат очікував. Адже кожна праця, на його переконання, рано чи пізно приносить плоди.

Такий результат, щоб одразу з двох предметів отримати максимальну кількість балів, на Тернопільщині вперше, – каже начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хоча. За її словами, досягти такого рівня під силу тільки обдарованим любителям точних наук. Бо гуманітарний напрямок – це інше. Чиновниця додала, що результат Богдана – це високий показник для краю, тому учень однозначно отримає премію.