Головна Новини Юний винахідник із Заліщиків отримав перемогу в міжнародному конкурсі

Юний винахідник із Заліщиків отримав перемогу в міжнародному конкурсі

Олександр Лучин – учень Заліщицької державної гімназії, слухач Малої академії наук України виборов золоту медаль на міжнародному конкурсі E-nnovatevirtual Innovation Fair. Він розробив бота для розвитку передачі голосу до тексту у Telegram, пише Номер 1


Бот Telegram транскрибує звук до тексту на десяти мовах, дає змогу спілкуватися з глухими людьми в реальному житті та дозволяє їм слухати аудіоповідомлення в онлайн-чатах, тому люди з вадами слуху не відчувають себе виключеними. Бот є кросплатформенним, безкоштовним і може використовуватись на старих пристроях. До бота можна отримати доступ через популярну послугу обміну повідомленнями Telegram.

Він підтримує всі платформи, безкоштовний,  і вся обробка проводиться на віддалених серверах, тому можливо використовувати його на пристроях з обмеженою обчислювальною потужністю. Крім того, оскільки він працює у хмарі, то не потребує установки або зберігання.

Також нещодавно Олександр Лучин здобув срібну медаль на Міжнародному конкурсі і шоу винаходів та інновацій (INTARG). Це міжнародна виставка високого рівня, основне завдання якої – популяризувати винаходи та інновації для впровадження їх у промислове виробництво.