Головна Новини Юна тернополянка перемогла у міжнародному музичному конкурсі

Юна тернополянка перемогла у міжнародному музичному конкурсі

Перше місце у міжнародному конкурсі Єгипту «Faraon art fest» здобула юна тернополянка Оксана Комар.

Через пандемію COVID-19 дівчина взяла участь у конкурсі дистанційно.

Про «Faraon art fest» тернополянка дізналася з реклами в одній із соцмереж.

15-річна Оксана Комар виконала на фортепіано «Меланхолійний вальс» Василя Барвінського.

Юна піаністка навчається у 7 класі Тернопільської музичної школи №1 ім. В. Барвінського та у 9-Б класі Тернопільської ЗОШ №16 ім. В. Левицького.

«Це вже четвертий масштабний конкурс у якому я взяла участь. Побачивши оголошення, що у Єгипті триває «Faraon art fest», попросила мою викладачку піти разом зі мною в зал і записати конкурсне відео. Його встигла надіслати за 5 днів до завершення конкурсу», – розповіла Оксана Комар «Тернополянам».

Призи – кубок, медаль та грамоту дівчині надіслали поштою.

Оксана Комар вперше почула звук фортепіано у дитсадку. Їй дуже сподобалась гра виховательки, тому вирішила згодом обов’язково записатись у музичну школу.

«Я сказала мамі про те, що хочу навчатися у музичній школі. Після вступного екзамену потрапила на навчання до найкращої вчительки – Богдани Данилів, – поділилася Оксана Комар. – Навчання у музичній школі дуже розвиває. Я почала краще вчити математику, окрім цього розвиваються мислення і слух, навіть, сили в руках більше є. Також можна одночасно грати на фортепіано і читати. Подобається вивчати творчість композиторів, особливо класиків».

Юна піаністка мріє побувати на міжнародних музичних конкурсах за кордоном, відчути їхню атмосферу, адже через пандемію коронавірусу діти змушені демонструвати свої знання і таланти дистанційно.

«Раніше я мріяла стати музикантом, але, на жаль,  в Україні не дуже є можливості для розвитку. Прикро, що роботу музикантів, їхні старання, не цінують належно. На вищому рівні майстерність та докладені зусилля оцінюють за кордоном, – розповіла Оксана Комар. – Окрім музики захоплююсь математикою. Подобається професія вчителя. Тому зараз мрію стати вчителем математики і початкових класів».

Дівчинка дуже любить подорожувати, тому ще одна її мрія – побувати у Франції.

“Тернополяни”

komar_oksana.jpg
komar_oksana_3.jpg
komar_oksana_4.jpg