Головна Новини Юна тернополянка віддала розкішне волосся на перуки онкохворим дітям (Фото)

Юна тернополянка віддала розкішне волосся на перуки онкохворим дітям (Фото)

Віддати свої коси на перуки онкохворим дітям вирішила 10-річна тернополянка Маргарита. Дівчинка підстригла 35 сантиметрів волосся, в результаті чого залишилася з коротким каре.

Новою зачіскою донька задоволена, розповідає її мама Анелія Сенчишена, пише Терен.

– Вона хотіла змінити імідж, але знала про можливість віддати волосся на добру справу, тому від весни чекала, щоб відросла потрібна довжина. Адже має бути не менше 35 сантиметрів волосся, – розповідає жінка. – Нова зачіска доньці дуже подобається, хоча спершу їй було трохи лячно стригтися. Проте зараз вона почувається чудово. У школі вчителька розповіла однокласникам про вчинок Маргарити, і це її окрилює, вона відчуває значимість того, що зробила.

Маргарита вже друга в родині, яка віддала своє волосся для проєкту Hair for Share, який збирає кошти та займається виготовленням перук дітям, котрі втратили волосся через хіміотерапію. Два роки тому, якраз на День Незалежності, свої довгі коси заради проєкту підстригла і сама Анелія Сенчишена.

– Це був такий вчинок до свята, як громадянки України. Ця ідея у мене з’явилася спонтанно. Буквально за два дні я вирішила, що хочу підстригтися і віддати своє волосся для цього проєкту, – пригадує жінка.

До стрижки у Анелії було волосся довжиною до пояса. Ще зі школи вона завжди була з довгими косами і кардинальних змін у зачісці не робила. Однак у новому образі жінка почувається дуже комфортно і не шкодує, що підстриглася.

– Волосся це не рука чи зуб, які не відростуть, – зазначає співрозмовниця. – Але загалом таке рішення має йти від серця, має бути щире бажання. Бо якщо ти цього не хочеш і шкода волосся, то краще цього не робити. Цього просто треба хотіти.

У Анелії є ще одна донька – 7-річна Злата. Дівчинка також готується підстригти волосся для благодійного проєкту.

– Вона була готова навіть вже йти в перукарню, однак їй ще бракує довжини, тому наразі відрощує волосся і стрижку плануємо вже навесні, – каже Анелія Сенчишена.

Щоб гідно виховати дітей, треба змалечку скеровувати їх на добрі вчинки, додає вона.

Нагадаємо, Hair for Share започаткували для допомоги онкохворим дітям, які через хіміотерапію втрачають волосся. Організатори проєкту знайшли майстрів, які готові виготовити перуки для маленький героїв та зробити їхній процес лікування комфортнішим і легшим. Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія. Своє довге волосся для проєкту вже неодноразово віддавали і дорослі, і маленькі тернополянки. Участь у проєкті беруть і чоловіки.

Всі новини благодійного флешмобу можна дізнаватись у спільноті Hair for Share у соцмережі “Фейсбук”.

Охочих віддати своє волосся на перуки у Тернополі можуть безкоштовно постригти у перукарні Marine BeautySalon, яка є дружньою до цього проєкту.

Фото з Facebook-сторінки Анелії Сенчишеної