Головна Новини Юна кременчанка має перспективи співпраці із японською анімаційною компанією

Юна кременчанка має перспективи співпраці із японською анімаційною компанією

Оля Василевська, студентка. Вона навчається у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії. Дівчина займається графічними ілюстраціями та навчається на художньому факультеті.

На створення ілюстрацій Олю надихнули  мультфільми одного із найвідоміших у світі японських мультиплікаторів та анімаційних режисерів Міядзакі Хаяо. Його часто називають азійським Уолтом Діснеєм. Зараз дівчина активно продовжує створювати картинки  та творчо розвиватись.

“Саме зараз спрямувала усі сили на саморозвиток у сферу ілюстрування, а от фарби використовую лише для академічних завдань”, – каже Оля Василевська.

Поки власного стилю дівчина  ще не знайшла, а тому експериментує. Створює найрізноманітніші мультяшні композиції, вивчає анімацію, поєднує графіку із фото та малює міні-комікси. Розповідає, що в майбутньому має бажання створити свій власний великий комікс.

“Картинки малюю різні, як сподобається, я ще себе не знайшла до кінця, тому поки ще не маю власного стилю малювання. Я просто розумію те, що я  хочу малювати”, – каже художниця.

Гадає, що натхнення на створення таких ілюстрацій, можна черпати у всьому. Просто потрібно хотіти працювати. Вдома на стіні має пергамент, де записує усі свої ідеї.

“Мене навіть ось ця кава може надихнути. От, наприклад, тут є пінка із купою бульбашок, вона пухнаста вже щось схоже на хмаринку. Можна уявити, що ось це  якийсь персонаж, а це персонаж який плаває, або щось таке подібне. З усього, що є на світі можна створити історію”, – каже Оля.

А ще вона вивчає анімацію. Каже, що у цій сфері лише розпочинає свій шлях, тому вміє небагато. Планує піти на  додаткові курси із анімації для того щоб прокачати свої вміння та навички.

“Я хочу навчитися покадрової анімації, тобто там ти  кожен кадр малюєш вручну. Але це більш по “старинці”. Зараз є дуже багато різних анімацій. Для прикладу ти створюєш свого векторного персонажа і ти можеш його розтягнути. Векторна графіка не псується. Просто береш, трішки переставляєш, щоб зробився кадр. І ти можеш керувати героєм наче лялькою”.

Про свій досвід роботи з клієнтами Оля розповіла, що за час, коли  почала цікавитись графічними ілюстраціями, у неї ще не було великої кількості замовлень. Зараз їй більше цікаво працювати над собою та далі розвиватись у цій сфері.

Проте, поділилася, що має замовлення із розробки ілюстрацій до телефонного  додатку.

“Темою цього додатку є звички. Для прикладу, чи варто знімати макіяж, виконав ти завдання чи не виконав, зарядка, сон і таке інше”.

І між офісною роботою і фрілансом, обирає фріланс. Вільну роботу, без укладання довгострокового договору.

Свій перший конкурс дівчина виграла на платформі  Freelance hunt (Freelance hunt — фріланс-сервіс для взаємодії між замовниками та фрілансерами. Спеціалісти у сферах ІТ,SMM, маркетингу та дизайну, за що отримала 1000 гривень. На ці кошти  попросила купити їй укулеле.

Японська анімаційна компанія Ghibli симпатизує дівчині та вона не проти в майбутньому там працювати. Її анімаційні фільми широко відомі в усьому світі.

Свої роботи студентка найчастіше викладає в інстаграм, саме там можна знайти чималу кількість її ілюстрацій : @va_levskaya .

За словами дівчини, вона й надалі планує експериментувати зі своїми роботами та розвиватись, як в ілюструванні, так і в анімаційній сфері.

       Фото: Юлія Кучерук

https://kremenets.city