Головна Новини Юнака на Тернопільщині побили до напівсмерті: у нього відсутня частинка кістки черепа

Юнака на Тернопільщині побили до напівсмерті: у нього відсутня частинка кістки черепа

Обвинувачений у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 2 жителям села Гнильче Підгаєцького району й надалі продовжуватиме перебувати під вартою, а потерпілий – лікування. У хлопця важка травма голови. Невдовзі на Євгена очікує третя операція. Цього разу також ставитимуть пластину, аби закрити незахищену частину мозку, бо прикрита тільки шкірою. Про стан юнака журналістам “Файного міста” розповіла його сестра Юлія Космірак.

“Євгену, звичайно, що краще після двох операцій. Проте травми були настільки важкими, що, якщо зізнатися, ми навіть не думали, що він житиме. Вірили, молилися і чудо сталося. Спочатку його права сторона не працювала, зараз же брат потроху набирається сил і відновлюється. Ходить. Тільки от важка травма голови надалі дає про себе чути”, – каже Юлія.

За словами сестри хлопця, Євгена постійно мучать головні болі. Аби полегшити стан, він приймає ліки. На голові й досі є ділянка, де відсутня частинка кістки черепа. Юлія каже, під шкірою видно, як пульсує мозок.

“Там є ділянка, де немає кістки. Видно як пульсує мозок під шкірою. Саме цю ділянку будуть закривати лікарі. Бо залишати так небезпечно. Євген вже мав дві операції. Одну пластину вже поставили. Ця операція – тертя.”

Госпіталізація з подальшим проведенням операції запланована на 9-10 липня. Євгена обстежать, визначать розмір необхідної пластини, тоді замовлять і будуть очікувати на доставку. Це – приблизно 2-3 дні, – припускає жінка. Надалі проведуть операцію і розпочнеться курс реабілітації.

“Женя має йти в лікарню 9-10 липня. Йому вже поставили одну пластину, вартість її була кілька десятків тисяч гривень. Ця, думаю, коштуватиме так само. Точну суму можна сказати буде вже, коли проведуть обстеження і встановлять точні розміри, необхідні моєму братові. Доставка буде 2-3 дні, думаю, не довше. І потрібно буде за неї оплатити, за попередню ми платили”, – додає Юлія Космірак.

У родини немає таких коштів. Чималу суму вже витратили на лікування, яке триває вже більше місяця. Досі кошти вдавалося зібрати задяки небайдужим. Тож, сподіваємося, що і цього разу хлопець не залишиться з бідою наодинці. Якщо маєте можливість – допоможіть.

Ощад банк 4790 7299 4108 6613 Цяпало Зоряна (мама)

Телефон: 098 054 28 06

5168 7573 6783 5974 Данилюк Євген (потерпілий)

Нагадаємо, 25 травня 2020 року у с. Гнильче Підгаєцького району Тернопільської області місцевий житель умисно завдав двом особам множинні удари, чим спричинив потерпілим тяжкі тілесні ушкодження. Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 121 КК України. Санкція статті Кримінального кодексу України за вчинення інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

За принципової позиції прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застосування застави. Триває досудове розслідування.