Головна Новини Що ховається за статками одіозної судді Кременецького суду

Що ховається за статками одіозної судді Кременецького суду

Три великих земельні ділянки, будинок, квартира й авто вартістю у понад півмільйона гривень – усе зароблене «чесною» працею, повідомляє Нова Тернопільська газета

Такі статки задекларувала Людмила Богданівна, придбані на зарплату звичайної судді. Хоча зарплата у неї згідно із декларацією про доходи складає майже 19 тисяч гривень, що дорівнює у понад 219 тисяч гривень у рік. Крім того, суддя отримує ще пенсію по інвалідності – 15 912 гривень у рік і виховує двох дітей. Враховуючи вартість недавно придбаної автівки SsangYong Korando C20 DF 2013 р. в., розмір земельних ділянок 1112 кв. м, 1000 кв. м, 797 кв. м, вартість житлового будинку площею 153 кв. м і квартири площею майже 67 кв. м, можна припустити, яким чином Людмила Богданівна все це отримала. Адже за нею уже давно ходить погана слава й відома вона нечесними вчинками й винесенням неправомірних рішень.

Зокрема, у 2011 році Людмила Варневич не винесла покарала за отримання хабара директору державного навчального закладу «Кременецький професійний ліцей» Марії Яськевич. Мало того, що Марія Степанівна працювала на посаді з підробленими документами, то ще й через півроку після призначення на посаду (у 2011-му році) попалася на хабарі за сприяння у наданні в оренду підвальних приміщень навчального закладу. За це вона вимагала дві тисячі гривень. Однак М. Яськевич за це навіть не сплатила штрафу й залишилася на посаді.

Кілька років суддя Варневич вела справу й одіозного екс-мера Почаєва Олега Іванюка, якого звинувачували у численних земельних махінаціях. У січні 2015-го року у Кременецькому районному суді його виправдали. У відповідь на таке неправомірне й безглузде рішення активісти «Правого сектора», «Народної ради» та представники незалежного об’єднання профспілок «Трудова солідарність» 16 січня прийшли під стіни Кременецького районного суду вимагати справедливого покарання для колишнього посадовця, якого попри всі докази, виправдали. Активісти запалили шини й вимагали, щоб до них на розмову вийшла суддя, яка ухвалила таке рішення. А позаяк ніхто не вийшов, обурені активісти влаштували «смітникову люстрацію» двом служителям Феміди – судді Людмилі Варневич, котра й прийняла, власне, сумнівне рішення, що дозволяє корумпованому екс-меру Почаєва уникнути відповідальності та голові кременецького органу «кривосуддя» Євгенові Зембрі. Внаслідок гучної «кременецької люстрації» активісти, які брали в ній участь зазнали переслідувань, проти них порушили кримінальні провадження. Тоді резонансу набула справа тепер уже покійного активіста «Народної ради Кременеччини» Віталія Ващенка, проти якого були порушені кримінальні провадження аж за трьома статтями ККУ: ч. 2 ст. 296 – хуліганство; ч. 1 ст. 28 – вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; ч. 2 ст. 377 – погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного. Остання стаття, зокрема, стосувалася судді Кременецького районного суду Л.Б. Варневич, якій Віталій Ващенко нібито умисно заподіяв тілесні ушкодження. Однак у матеріалах справи не було ані медично-експертних оцінок про спричинення тілесних ушкоджень, ані заяви так званої потерпілої до міліції взагалі.

Про «чесні» справи, а відтак і статки нечесної судді ще можна говорити довго, проте результат буде лише тоді, коли її звільнять із суду взагалі.