Головна Новини Що «Тернопільелектротранс» зробить за шість з половиною мільйонів

Що «Тернопільелектротранс» зробить за шість з половиною мільйонів

Більше, ніж шість з половиною мільйонів гривень виділили комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» з міського бюджету у першій декаді січня. Кошти ці були розподілені на різні потреби підприємства, такі як ремонт контактно-кабельної мережі, капітальний ремонт рухомого складу, закупівлю чеських тролейбусів, які були в користуванні тощо. Та у кінці січня до прийнятого на виконкомі рішення внесли зміни. Відповідно до нового рішення, сума виділених коштів залишаються такою ж – 6 мільйонів 672 тисячі 500 гривень, а змінюється тільки їх розподіл. Зміни внесли, розглянувши клопотання КП «ТЕТ».

Отримані кошти підуть на: реконструкцію контактно-кабельної мережі на вулиці Руській-Дамбі Тернопільського ставу, в тому числі реконструкцію зовнішнього освітлення дамби Тернопільського ставу – 1 972 700 гривень; збільшення потужності, а саме прокладання силового кабеля живлення від ЦРП-2 по вулиці Богдана Хмельницького до тягової підстанції №2 по вулиці Гоголя – 1 064 800 гривень; придбання б/к тролейбусів чеського виробництва – 700 000; доукомплектацію системи сповіщення – 435 000; придбання транспортного засобу б/к з переобладнанням на евакуатор – 2 500 000 гривень.

Порівняно з попереднім рішенням, на реконструкцію ККМ на Дамбі буде використано на 435 тисяч гривень менше. Саме таку суму коштів направлять на дообладання системи сповіщення, чого не було у першому рішенні. Прокладення силового кабеля залишилось без змін. На закупівлю тролейбусів мало йти 2 мільйони 900 тисяч гривень, натомість піде тільки 700 тисяч. Також вилучили пункт про капітальний ремонт рухомого складу, на який передбачалося 300 тисяч. Натомість, за рахунок вивільнених коштів придбають користований автомобіль і переобладнають його на евакуатор.