Головна Новини Що задекларував СТЕПАН і його команда?

Що задекларував СТЕПАН і його команда?

Сьогодні Ми розпочинаємо аналізувати е-декларації місцевих держслужбовців, і першими на черзі є посадовці найвищого рангу Тернопільської області, а саме голова ОДА та його заступники повідомляє Автомайдан Тернопільський осередок.

Україна обрала не легкий шлях до підвищення культури сплати податків та декларування майна, проте як свідчить наше дослідження, найвищі посадовці Тернопільщини або безкультурні, або фінансово не грамотні.
У статті ми вказуватимемо виключно на упущення декларанта та певну статистичну інформацію цікаву для читача.

Барна Степан Степанович голова Тернопільської ОДА, задекларував близько 1 млн. грн. наявних грошових коштів в порівнянні із паперовою декларацією коштів на рахунках в банку у Барни та його родини збільшилося, можливо Степан Степанович забув, що декларація подається за той самий період.

Уперто не хоче декларувати очільник ОДА корпоративні права якими володіє його дружина Барна Тетяна Петрівна. Зокрема як вказує реєстр ЄДР Барна Т. М. є співвласником ПП «Фірма «ФАМА» що засноване у кінці 2007 року, внесок в статутний капітал Тетяни Петрівни становить 125000 грн.

Перший заступник голови ОДА Крисак Іван Богданович відповідно до декларації – землевий магнат оскільки володіє найбільшою кількістю землі серед керівників ОДА майже 6 гектарів (16 ділянок). Загальний річний дохід сім’ї Крисаків становить близько 190 тис.грн. Не зважаючи що більшу частину доходу до сімейного бюджету приніс саме Іван Богданович, варто відзначити що його дружина працює значно більше, адже є одночасно керівником одразу двох підприємств ТОВ «Весна» та ТОВ «Ангелівка» проте на останньому заробітної платні Крисак Галині Степанівні не платять (напевно власники дуже сурові), до речі стосовно власників ТОВ «Ангелівка» контрольним пакетом який оцінюється у 1192852 грн. володіє саме подружжя Крисаків.

Юрик Юрій Зіновійович, заступник Барни, дружини Юрика та Барни є компаньйонами у бізнесі. Вище ми писали що Барна забув відобразити у декларації корпоративні права якими володіє його дружина у розмірі 125000 грн. Так ось Юрик також не відобразив корпоративних прав своєї дружини у цьому ж підприємстві. Разом дружини держслужбовців володіють 50% ПП «Фірма «ФАМА» ось тільки доходів від діяльності цього підприємства дружини не одержують. Задекларував Юрій Зеновійович і готівкові кошти в розмірі 850000 грн. за нашими даними Юрій Зеновійович не працював у бізнесі тому звідки стільки готівки і чому чиновник не інвестує її в розвиток області не зрозуміло.

Ще один заступник Барни – Валов Олег Володимирович, найбільш скромний заступник Барни, проте і до його сімейних фінансів виникають питання. Держслужбовець задекларував 745000 грн. готівкових коштів. Водночас дохід родини Валова зі всіх джерел складає всього на всього 79 тис. грн., або 1650 грн. на місяць на одного члена сім’ї. Як за таких доходів утримувати два автомобіля, будинок, квартиру та щей відкласти 745000 грн. звичайні Тернополяни не розуміють. До речі не витрачаючи жодної копійки, при даних доходах Олегу Володимировичу потрібно б було відкладати цю готівку щонайменше 10 років.

Бізнесмен в команді Барни – Вонс Ігор Васильович заслужений люстратор Тернопільщини задекларував найбільші статки. Готівкові кошти Ігора Васильовича в гривневому еквіваленті становлять 1880000 грн. При річному доході Вонса в 58 тис. грн., зі всіх джерел доходу, щоб назбирати таку суму готівки Ігору Васильовичу та його сім’ї знадобилося б 32,5 років.

Дружина Ігора Васильовича є керівником двох підприємств, але заробітну плату та жодних інших доходів не отримує, водночас володіє корпоративними правами в підприємствах на суму 1,4 млн. грн. І якщо до Ігора Васильовича Вонса та його родини виникає питання щодо повноти (культури)сплати усіх передбачених законодавством податків та платежів, щодо інших членів команди Степана Степановича та до самого Барни виникають питання набуття таких коштів, а також чому чиновники не вкладають кошти в розвиток економіки регіону.

Усі подробиці «загадкової» готівки встановлюватиме НАЗК, подання щодо Степана та його команди уже готове.

У чиновників ще є невеликий період для виправлення власних декларацій, тому чекатимемо з нетерпінням.